tiistai 26. toukokuuta 2015

Maku India Pale Ale

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 7,2
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi 
Tuusulan ylpeys, Maku Brewing sai herkullisen IPAnsa hanaan viime heinäkuun Suuret Oluet, Pienet Panimot –tapahtuman päänäytökseen ja se valikoituikin tuolloin oman ristiretken ensimmäiseksi maistiaiseksi. Olut levisi samaisen syksyn aikana ravintolamyyntiin ja nyt kevään ollessa jo mukavan pitkällä pullotettu IPA löysi tiensä myös Alkon valtakunnalliseen valikoimaan.

Citralla, Cascadella, Centennianilla ja Amarillolla humaloitu olut iski kesähelteillä makuhermoon, joten tämä aluevaltaus oli kyllä erittäin toivottu. Hintaa pullolle kertyy 4,20€ ja sen etiketti jatkaa takuuvarmaa piirrostyylistä leikittelyä Vallilan printtikankaiden ja plagiaatti-Marimekkojen maailmassa. Tästä jaksan joka kerta mainita, mielleyhtymä on sen verran vahva. Hyvältä näyttää ja niin myös maistuu!
Hartaasti nautittava, vahvasti humaloitu ja roteva IPA sopii vaativaan makusteluun. Olut saa herättää tunteita.
Maku India Pale Ale
Rusehtavanoranssi, hämyinen ja kauniin, luonnovalkoisen vaahdon kruunaama IPA. Tuoksu on hyvä. Hienoista karamellin makeutta, muutoin vahvan greippistä, hieman mäntyisen pihkaista otetta sekä runsasta, hedelmäsalaattista trooppisuutta. Melko pyöreä, hieman raskas mutta toimiva.

Maussa mukavasti greippistä purevuutta. Se iskee kiinni heti kättelyssä, hiipuu hieman keskivaiheilla palaten lopuksi tiukentaen otettaan pitkälle jälkimakuun. Trooppinen hedelmäisyys on pehmeälihaista, kypsää ja nautittavaa – hieman myös karamellista makeutta löytyy. Katkerot leikkaavat kohtalaisen tuhdin tunnelman kauniisti.

Tuomio: Pureva, trooppinen, greippinen… Makun IPA on kaunis lajinsa edustaja, joka toimii moitteettomasti!

Pisteet: 39/50 eli edelleen ollaan täsmälleen samoilla linjoilla kuin vajaa vuosi sitten hanasta maisteltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti