torstai 7. toukokuuta 2015

Samuel Smiths Taddy Porter

  • Tyyli: Porter
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Samuel Smith, Tadcaster, Englanti
Yorkshiren vanhimman panimon oluet ovat aina miellyttävä näky valikoimissa. Ehdinkin vuosi sitten sanailemaan panimon parisataa vuotta vanhasta kaivosta, puutynnyreistä, perinteisestä Yorkshire square –menetelmästä ja hevoskärryistä suklaisen Organic Chocolate Stoutin yhteydessä. Organic Chocolate Stout saapui täksi kevääksi Alkon valikoimiin, mutta hieman aiemmin markkinoita valtaamaan ennätti nyt testissä oleva Taddy Porter. Molemmat oluet ovat taidokkaita esimerkkejä hieman kevyemmistä paahdeherkuista, jotka ohuehkosta rungostaan huolimatta omaavat miellyttävän paksun suutuntuman ja syvän makumaailman.

Taddy Porter on viisiprosenttinen, hyvin perinteisten työväenportteiden linjoilla kulkeva, Challengerillä, Goldingsilla sekä Fugglesilla humaloitu paahdenautinto. Resepti sisältää myös hieman ruokosokeria. Tämä olut sai kehuvia kommentteja myös paremmalta puoliskoltani...

Samuel Smiths Taddy Porter
Todella tumman ruskea, valoa vasten hieman punertavaa kajoa lävitseen päästävä. Vaahtoa kertyy kohtalaisesti ja sen viimeinen kolmemillinen on varsin kestoisa.

Tuoksu on mainio. Kahvisen paahteinen, limppuisen maltainen, hienoisesti maitoista happamuutta omaava sekä ohuelti syvää, tummaa hedelmäisyyttä aistiva ja hennon suklainen.

Maultaan edelleen vakuuttava. Vahvuuteen nähden syvyyttä on kunnioitettavan paljon. Tummaa, kahvista paahteisuutta, limppuista maltaisuutta sekä kevyttä suklaan ruskeutta. Kahvinsekaista maitoa kevyellä happamuudella, kohtalaisen runsasta katkeroa lopussa. Myös karamellista makeutta löytyy…

Tuntumaltaan melko runsas, joskin hiilihapot hieman pyöreyttä syövätkin. Yleisesti mukavan paahteinen, pyöreähkö mutta myös kipakan katkera.

Tuomio: Samuel Smithin taattua laatua loihtia prosenteiltaan kevyestä oluesta runsas ja pyöreä nautinto. Paahteinen, suklainen, limppuinen, makeahko ja pureva portteri – silkkaa taidokkuutta hienon lajin äärellä.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti