tag:blogger.com,1999:blog-1273861871141089975.post6649111763839540199..comments2024-03-26T16:21:32.594+02:00Comments on OLUTKELLARI: Sinebrychoff PorterBierBaronhttp://www.blogger.com/profile/08073999867693836099noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-1273861871141089975.post-45452603297087502372015-03-25T21:09:07.816+02:002015-03-25T21:09:07.816+02:00Olkoo ihan minkä lajin portteri tahansa niin laadu...Olkoo ihan minkä lajin portteri tahansa niin laadukas ja hyvä se on!KKhttps://www.blogger.com/profile/16119962326142229007noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1273861871141089975.post-46662536995134187182013-09-16T08:19:49.430+03:002013-09-16T08:19:49.430+03:00Käsittääkseni käyttäjät voivat noita itse tuonne m...Käsittääkseni käyttäjät voivat noita itse tuonne määritellä, eli tokihan tuo voi olla "inhimillisen erheen" tuotoksia tuo määritelmä. Suurena lager-tuottajana en ihmettelisi mikäli koffilla olisikin mahdollista käyttää Portterikin alhaisemmassa lämpötilassa :P Tähän en kyllä itsekään usko - henk. koht. olenkin ajatellut tuota ennemmin imperial portterina. <br /><br />Olen kuitenkin (lähes poikkeuksetta) ottanut linjaksi käyttää samaa määritelmää blogissa kuin mitä Ratebeer listaa -> varmasti parempi osumatarkkuus kuin omat arvailut :DBierBaronhttps://www.blogger.com/profile/08073999867693836099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1273861871141089975.post-24427958075971153822013-09-16T00:05:21.438+03:002013-09-16T00:05:21.438+03:00Ettei se vain heitettäisi Ratebeerissä Baltic port...Ettei se vain heitettäisi Ratebeerissä Baltic porteriksi ihan vain siksi, että Baltia sattuu olemaan tuossa naapurissa? OO:n foorumeilla heitetyn sivun http://www.bjcp.org/2008styles/style12.php#1c kuvausten mukaan olut ei selvästikään mahdu Baltic porterin kuvaukseen (erityisesti paahtoasteensa ja katkerointinsa vuoksi). Lisäksi vaikka tuo lähde mainitseekin, että pintahiivaa voidaan käyttää kyseisessä oluttyylissä, lienee melkeinpä kaikki balttiportterit enemmän lagermaisia ja pohjahiivalla käytettyjä. Koffin Portterin käymislämpötilasta ei taida kenelläkään olla hajua?<br /><br />Itse olen aina pitänyt olutta melko imperiaalina; stout tai porter onkin sitten oman kädenvääntönsä takana. :D Olut ei kuitenkaan omasta mielestäni mene ihan samaan seuraan kuin maistamani balttiportterit.Ottohttps://www.blogger.com/profile/08410132544589500796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1273861871141089975.post-20072448929564015522013-09-15T19:56:12.142+03:002013-09-15T19:56:12.142+03:00Moro,
erittäin hyvä kysymys! Tuosta olikin keskus...Moro,<br /><br />erittäin hyvä kysymys! Tuosta olikin keskustelua hetki sitten OO:n forumilla, sillä ko. oluelle on eri lähteissä eri määritelmiä: OO:ssa porter, ratebeerissä tuo baltic porter ja Koffin mukaan imperial stout... mikä on sitten se oikein on meikäläiselle vähän liian paha kysymys - imperial porteriinkin on tullut törmättyä eikä se ollenkaan huono vaihtoehto olisi.. Tässä vielä linkki tuohon keskusteluun: http://olutopas.info/foorumi/showthread.php?tid=956&pid=81456#pid81456BierBaronhttps://www.blogger.com/profile/08073999867693836099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1273861871141089975.post-32064724420666233652013-09-15T19:34:43.707+03:002013-09-15T19:34:43.707+03:00Terve,
ihmettelin tässä semmoista notta eikö Koff...Terve,<br /><br />ihmettelin tässä semmoista notta eikö Koffin Portteri ole kuitenkin imperial porter? Kuten itsekin mainitsit, on olut tehty Guinnessin hiivalla, ts. pintahiivalla.Ottohttps://www.blogger.com/profile/08410132544589500796noreply@blogger.com