Sivut

perjantai 3. toukokuuta 2024

Tornion 1873 Hunaja Bock

Tornion 1873 Hunaja Bock

Tornion Panimon kevätnäytteen ennakkoon makein tapaus lienee tämä 7,3-prosenttinen vojakkalalaisella lähihunajalla ryyditetty Bock. Magnumilla ja Loralilla humaloitu komeus nojaa maltaissaan Pehkolan Mallastamon antimiin.

Olut on alkujaan valmistettu juhlistamaan Juhannussaaren 150-vuotisia panimoperinteitä. Tornion Panimohan näet toimii samoilla kulmilla, kuin jo vuonna 1873 perustettu Torneå Bryggeri Aktiebolaget, jonka tarina päättyi Hartwall-omistuksessa vuonna 2010.

Pitkäksihän tuo kaupungin panimoton aika ei lopulta jäänyt, kun Tornion Panimo syntyi herättelemään perinteitä uudemman kerran. Hieman pienemmässä skaalassa vain. Hunaja Bock on kuitenkin mennyt itseltäni tähän saakka kokonaan ohitse. Varsin näppärää bockia kaiken kaikkiaan.

Tornion 1873 Hunaja Bock

Vaaleankeltainen, ehkä hieman meripihkainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on leipäisen maltainen, pehmeän tuntuinen ja luonnollisesti myös hunajainen. Myös yrttisyyttä löytyy.

Maku on runsas ja odotetusti hyvin mallasvetoinen. Leipäisyyttä, pehmeyttä ja hunajaisuutta. Myös kevyttä hedelmää, lopussa purevaa yrttiä, taustalla myös mausteisuutta ja kukkaisuutta. Suutuntuma jää ehkä aavistuksen odotuksista, mutta pehmyt makumaailma paikkaa hyvin. Toimii.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti