Sivut

torstai 4. heinäkuuta 2024

Kanavan Panimon Sahti

Kanavan Panimon Sahti

Juhannus meni tänä vuonna sahditta, mutta Kanavan Panimon Riihisavu ajoi sen asiaa ansiokkaasti. Se oli kenties jonkinlainen enne, sillä ajelin heti juhannuksen jälkeen Vääksyn ohi bisnessasioissa ja tein nopean koukkauksen Päijännetalon kohdalla. Juhannuksena eri foorumeilla kehuttua sahtia löytyi vielä kylmäkaapista, joten pääsin senkin makuun vähän jälkijunassa.

Vääksyläisten sahti on melko imeltyttä ja pehmeää. Se osui varsin hyvin omaan makuhermoon, mutta keräisi kehuja myös maistamaan päässeiltä kavereiltakin. Sahti on valmistettu yhdessä hämeenkoskelaisen Ranch Breweryn Erno Ruususen kanssa Viking Maltin uuden mallastamon mallasosaamiseen nojaten.

Kanavan Panimon Sahti

Tummahko, ihan pätevän näköinen sahti. Tuoksu on imeltyneen leipäinen, taustalla kypsää hedelmäisyyttä ja vähän rusinaakin. Aika soljuvalta vaikuttaa. 

Maku on hieno, hyvin imeltynyt ja tahmea. Leipäisyyttä, suoranaista karamellisoitumista, kypsää hedelmäisyyttä, myös hieman lämpöä. Lopussa mausteisuutta, kevyemmin katajaa, jälkimaku jatkaa termin ”imeltynyt” hyödyntämistä ansiokkaasti. Tuhti ja runsas sahti. Tykkään kovasti.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti