keskiviikko 1. marraskuuta 2023

Tilted Barn Libby (Galaxy)

Tilted Barn Libby (Galaxy)

Nappasin Pien Shopin ”sekalaisten tyylien sektiosta” parit tuliaispurkit matkaan. Rhode Islandin Exeteristä ponnistava Tilted Barn on itselleni tyystin uusi nimi, joten sen lempeännäköinen Blonde Ale Libby oli ensimmäinen valintani. Purkkia pyöritellessä kävi toki selväksi, ettei sisältö välttämättä kovinkaan hentoaromista tai ns. perinteistä perusalea tarjoile, mitä en ehkä Pienen hyllyistä ensimmäisenä etsimään lähtisikään.

Libby onkin oikein aromaattinen ja keittokohtaisesti vaihtuviin aromihumaliinsa vahvasti nojaava, kevytrunkoinen ja maistuva American Blonde Ale, joka menisi sokkona kepeästä, mutta suht runsasmakuisesta sumu-Pale Alestakin.

Tilted Barn osoittautuu toimijana varsin mielenkiintoiseksi, sillä maatilamaisessa miljöössä toimivan panimon kehityskaari on saanut alkunsa vuonna 2007 perustetusta humalatarhasta, Ocean State Hopsista. Panimo toimii tilalle vuonna 2020 rakentuneessa ”ladossa” ja meno vaikuttaa pikaselvittelyn sekä tuotemaistelun myötä erittäinkin raikkaalta.

Libbyn makuaine tosiaan vaihtelee satsista toiseen ja käsittääkseni tässä Pienen kaupittelemassa purkissa voima-aineen roolista vastaa suosikkihumala Galaxy. Blonde Ale ei varmaankaan ole se nykypäivän myyvin olutlajike, mutta tämä olut kannattaa sumuisten sävyjen ystävien kyllä testata. Modernia ja sameaa on meno nimittäin.

 

Tilted Barn Libby (Galaxy)

Sumuisen samea, vaaleankeltainen ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on raikas ja aromaattisen hedelmäinen. Hyvin kutsuva, tietyllä tapaa hento.

Maku toimii. Kunnollista kesäjuomaa. Melonia, aprikoosia, kevyttä mangoa ja kukkaisuutta. On toki sitrusta tai jotain limeä ainakin. Litsi, kevyt yrttisyys, lopussa tuoretta, kevyttä havuisuutta. Todella hyvää. 

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti