tiistai 11. elokuuta 2020

Kotiolut: Vehniän Pils


Vehniän Pils
Vehniällä on keitelty myös itselleni harvemmin kotioluissa vastaan tullut lagerolutta, Pilsiä. Moinen kulttuuritekohan on mitä maistuvin ottaa testiin ja kyllähän tuo kotioloissakin näkyy hienosti onnistuvan.

Pilsner-, Caramalt-, Dark Munich- ja Crystal Light -maltaista koostettu runko on ehkä aavistuksen Urkkia tummempi ja makumaailmaan tuntuu tulevan hieman enemmälti Hellesin vivahteita kuin humalille tilaa enemmän antavaan Pilseneriin viittaavaa tunnelmaa. Mutta eipä siinä, Lager kuin Lager ja vieläpä hyvin toimiva sellainen siitä joka tapauksessa on syntynyt.

  • Maltaat: Pilsner, Caramalt, Dark Munich, Crystal Light
  • Humalat: Magnum, Perle (30 IBU)
  • Alk.%: 5,5
Tämän Pilsin alkulähde voisi viitata Plzeňin kaupunkiin, mutta kyllä se tulee kuitenkin rehdisti Vehniältä
Vehniän Pils
Vaaleankeltainen, hieman utuinen olut kevyellä vaahdolla. Tuoksu hyvällä tapaa lagermainen. Hieman maltaan makeutta, aika kivaa ruohikon tuoreutta.

Makukin vie minusta enemmän Hellesin kuin Pilsin suuntaan, vaikka ruohoista, nyt hieman yrttistäkin humalaa aika runsaalaisesti mukana onkin. Mallaspuoli kuitenkin tarjoaa sen verran paalutetumpaa alustaa makukokonaisuudelle, että katkeronkin kaiku hieman hiipuu odotetusta. Ei tuhti missään nimessä, edelleen varsin raikas ja erittäin helposti lähestyttävä, toimiva kokonaisuus. Hieman makeutta maltaassa, hiilihappoja vähän maltillista runsaammin. Toimivaa lageria kotipanimovermein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti