sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Iron Lake Rautaveden IPA

Iron Lake Rautaveden IPA

Kiertolaispanimo Iron Lake on aiemmin tullut vastaan sosiaalisen median palstoilla, mutta tuotteita ei omaan silmään ole osunut täällä keskisemmän Suomen kauppahyllyissä. Muutaman sattuman kautta olutta kuitenkin saapui testipenkkiin itse valmistajien toimittamana.

Jussi Pentin ja Matias Terosen projekti on alkanut pari vuotta sitten ja nyt kaksikko on pullotellut jo seitsemännen erän omasta Rautaveden IPAstaan. Olut valmistetaan monien kiertolaisten tapaan UG Breweryllä Lohjalla, josta Rautavettäkin on virrannut markkinoille jo 11 200 pullon verran.

Nimensä olut on saanut Kokemäenjoen vesistöön kuuluvan Rautaveden mukaan. Sen kerrotaankin syntyneen rakkaudesta historialliseen vesistöön ja kotiseutuun. Hieman punertava, karamellimaltainen IPA on saanut hyvän vastaanoton lähipiirin lisäksi myös paikallisesti ja saatavuus näkyykin painottuvan vahvasti Sastamalan ympäristöön aina Porin seutukuntaa myöten.

Iron Lake Rautaveden IPA

Punertava, tummahkonkeltainen olut nätiltä vaahdolla. Tuoksussa kevyen karamellista maltaisuutta sekä kohtalaisen runsasta sitruksisuutta. Kevyelti myös muuta hedelmäisyyttä.

Maku myötäilee tuoksun ilmeitä. Karamellimaltainen runko on varsin ryhdikkään oloinen, muttei suuremmin vaimenna humalten hekumaa. Sitrusvetoisuus, hennomman hedelmäisyyden ja tuoreen havuisuuden kruunaama tarjonta osuu hyvin yksiin mainitun maltaisuuden kanssa. Rehtiä IPAa siis. 

Lämmetessä mukaan nousee kevyttä pähkinämäisyyttä ja puumaisuutta. Ei isommin, mutta parhainta raikkautta se kuitenkin verottaa. Yhtä kaikki runsasmakuinen ja maistuva IPA hieman punertavalla rungolla.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti