torstai 14. huhtikuuta 2022

Maku Rai Belgian Ale

Maku Rai Belgian Ale

  • Tyyli: Belgian Blonde
  • Alk.%: 3,5
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Rai-rai! Makun pääsiäisveto tarjoilee kansalle sessiokamaa belgivivahtein. 3,5-prosenttinen Rai Belgian Ale näkyy levittäytyneen täällä meilläkin myös pikkumarkettin valikoimiin, joten nappasin tölkin testiin oman kyläkauppani hyllystä.

Vaalean ja kepeän terassioluen rungosta löytyy ripaus kauraa ja humaltanhun takeena toimivat Magnum, Styrian Golding sekä Simcoe. Mukaan on mahdutettu myös korianterinsiemeniä, joka sopiikin hienosti erinäisten belgityylien makumaailmaan. Yleismaailmallinen tosiasiahan on, että mikäli korianteria haluaa ravinnokseen käyttää, on se syytä tehdä jo siemenvaiheessa oluen muodossa, sillä vehreäksi kasvanut kasvi kelpaa enää vain saippuan valmistukseen tai salaattien pilaamiseen.

Kuiva, kaunis ja kepeä olut mukavalla belgimausteisuudella ja sitruksisella, kukkaisalla pirskahtelevuudella varustettuna. Korianterinsiemen pääsee hyvin esiin ja kyllähän tässä on oivallinen valinta keväisten terassitunnelmien korkkaamiseen.

 

Maku Rai Belgian Ale

Vaaleankeltainen, hieman samea olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa vaaleaa hedelmää, mausteisuutta ja viljavaa maltaisuutta.

Maku on hyvä, alkuun ehkä vaisu, mutta loppua kohden kohentuva, vienosti sitrusvivahteinen. Sessiokamaa jo vahvuutensakin puolesta, mutta makua löytyy siitä huolimatta aika mukavasti. Vaaleaa hedelmää, kukkaisuutta ja belgimausteisuutta löytyy hyvin, mallaspuoli on kepeää, hieman pehmeää ja osin taas kuivan viljavaa. Kepeä ja raikas belgi. Terassikamaa. Ehdottomasti.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti