keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Etko Enter The Dodo

Etko Enter The Dodo

  • Tyyli: New England Session IPA
  • Alk.%: 5,0
  • Panimot: ETKO Brewing, Helsinki, Suomi

Lähikauppaan oli hieman yllättäenkin etsiytynyt Etkon tuotteita. Enter the Dodo edistaa sessioitavien sumuoluiden monikäyttöistä kastia ja lienee suorahkoa jatkumoa The Way of Dodo -kollabolle. Sen vetureina toimii Cascade ja Simcoe eli luottoratsut IPA-maailman virvokkeiden lajikirjossa. Etkohan taitaa nämä tyylimuodot varsin varmaotteisesti, joskin ne suunmukaisimmat kokemukset painottuvatkin sinne ”alkovahvuisten” mehujen joukkoon. Kehno ei Dodo-bissekään ole, mutta hienoisen karhea ja toisaalta jälkipuoleltaan vaisuhko se kuitenkin on.


Etko Enter The Dodo

Sameanlainen, vaaleankeltainen ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksussa sitrusta, saippuamaista aprikoosia ja greipin kuorta.

Maku on ihan jees. Vähän karkea ja kärkäs. Sitrusta, yrttisyyttä ja taustalla aprikoosia. Ohuen oloinen, jälkimaku aika mieto. Ryhtiä kaipaisi, samoin syvyyttä makuihin. Lasin pohjan lähestyessä tunnelma rentoutuu hieman ja makumaailma saa kaivattua pyöreyttä. Mukaan tulee mm. nektariinimaista runsautta ja hieman mangoisuuttakin. Sitrus muotoutuu normaalimmaksi, eli on kärkevän sijaan pirteä ja aromaattinen. Tasapaino on hieman kateissa eikä lopun petraus alun epävarmuutta riittävästi peitä. 

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti