sunnuntai 21. tammikuuta 2024

Wychwood Hobgoblin Stout

Wychwood Hobgoblin Stout

  • Tyyli: Stout
  • Alk.%: 4,1
  • Panimo: Wychwood Brewery (Marston's Brewery), Witney, Englanti

Marston's -imperiumiin lukeutuva Wychwood on nykymaailmassa hieman unohduksiin jäävä, tasaisen linjan brittipanimo. Tuttu näky jo vuosien ajalta meidänkin ruokakaupoissamme, mutta kosketuspinta jää usein melko ohkaiseksi.

Ryhtiliikettä on kuitenkin havaittavissa, sillä esimerkiksi aiemmin tänä vuonna takuuvarmaksi valinnaksi todettu Hobgoblin IPA on saanut toistoja tässä syksynkin mittaan. Tästä innostuneena päätinkin testata (omasta mielestäni) aiemmin kohdalleni sattumattoman Hobgoblin Stoutin.

Melko kepeäksi numeroitu (4,1%) paahdeolut on aina hienoinen pohdinnan paikka, mutta briteiltä nämä kevyemmätkin lukemat tuntuvat onnistuvan usein aika mukavasti. Wychwoodiltakin irtoaa mukaan mukavasti paahteen ja jopa kahvinkin sävyjä, mutta kevyt runko yhdistettynä orastavaan makeuteen jätättää kokemuksen pettymyksen puolelle. Maahantuojan sivuilla oluelle suositellaankin kumppaniksi kunnolla grillattua porsasta ja jokin ruokapari tekisikin tälle varmasti oikeutta yksinäänmaistelua paremmin.

Wychwood Hobgoblin Stout

Tummanpuhuva olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa on tummaa suklaisuutta, kevyesti kahvia ja paahteisuutta.

Maku on monipuolinen, mutta hieman kevyt, kuten tuntumakin pyöreydestään huolimatta. Paahteisuutta, pehmeää ja tummaa suklaata, kahvia sekä taustalla kypsää hedelmäisyyttä. Hieman makeakin, mikä korostuu rungon keveyden johdosta.

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti