maanantai 25. syyskuuta 2023

RPS Skull NZ Pilsner

RPS Skull NZ Pilsner

  • Tyyli: NZ Pils
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio, Suomi

Kallaveden ääreltä puhaltaa eteläisen Tyynenmeren raikas tuulahdus. Uuden-Seelannin humalkombolla (Motueka, Riwaka ja Nelson Sauvin) liikkeelle lähtenyt Skull NZ Pilsner on katkeropuoleltaan melko maltillinen (18 IBU), mikä heijastuu tietenkin suoraan jälkipuolen peräkärryn suuruuteen. Tai tässä tapauksessa suhteelliseen pienuuteen.

Tämä ei kuitenkaan koidu Skullin kohtaloksi, vaan sen runsasmakuinen, silti samaan aikaan miellyttävän raikas makumaailma löytää tasapainonsa hienosti. Skull NZ Pilsner on hedelmäinen, silti kuivapiirteinen lagerolut varsin mallikkaasti toteutettuna. 

RPS Skull NZ Pilsner

Utuinen, vaaleankeltainen olut runsaalla vaahdolla. Tuoksu on raikas ja hedelmäinen. Sellainen pääosin persikkainen, mutta myös yrttinen ja kukkainen. 

Maku on hyvä. Yllättävän runsas lageriksi, raikkautta ei kuitenkaan ole unohdettu. Persikka, passion, limemäisempi sitrus ja lopussa hieman greipin kuori tulevat pääväreinä mieleen. Mutta on siellä muutakin ja hedelmien ohella myös yrttiä sekä kukkaisuutta. Kuiva ja pirskahteleva kokonaisuus jättää taustallaan hieman valkoviinimäisenkin vivahteen kielen päälle. On hyvä, muttei niin rapsakka katkeruutensa voimin, kuin ehkä tyyliltä odottaisi. Se ei tunnu nyt haittaavan, hyvin raikasta menoa on näet tarjolla.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti