sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Anarchy The Great Elmyra

Anarchy The Great Elmyra

  • Tyyli: Barley Wine
  • Alk.%: 10,0
  • Panimo: Anarchy Brew Co., Newcastle upon Tyne, Englanti

Taannoisella keskustakierroksella tuli piipahdettua Harry’sin hanojen äärellä. Marble Stout iski hienosti makuhermoon, mutta sosiaalisessa tilanteessa tarkempi tunnelmointi jäi tällä kertaa tekemättä. Värikkäästä Anarchyn ohraviinistä ehti kuitenkin pintapuolisen analyysin riipaisemaan.

Ensalkuun luulin Dandelion + Burdock -lisärivin viittaavan sumusaarten vanhaan voikukista ja takiaisista fermentoituun, kevyeen meadin kaltaiseen juomaan. Ilmeisesti totuus on hieman yksioikoisempaa ja ”maustekasveja” löytyy oluen reseptiikasta ihan sellaisinaan. Makumaailmasta en niiden läsnäoloa tosin sen selvemmin löydä.

Humalana kymmenpinnaisessa keitoksessa toimii sankarin viittaa harteillaan kantava Chinook. Miellyttävää, perusvarmaa barley wineähän tämä oli.

 

Anarchy The Great Elmyra

Meripihkainen olut tarjoilee melko voimakkaan hedelmäistä, sitruksista ja pihkaista aromimaailmaa. Karamellia taustalla.

Varsin runsas makumaailma esiintuo keksimäistä, hieman toffeista maltaisuuttaan yhdessä runsaan ja soljuvan tuntumansa kanssa. Humalpuolella sitrussävyjä ja hedelmää, lopussa myös yrttisyyttä. Taustalla pihkaista sävyä, katkeruus hiipii suuhun salakavalasti, mutta loppuunsa varsin napakasti iskien. Keskirunsaaksi peräkärry kuitenkin jää, mikä toimii ihan mukavasti, kun kaikkein jyhkeimmästä lajiedustajasta ei kyse tällä kertaa ole.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti