tiistai 13. helmikuuta 2024

Veldensteiner Rotbier

Veldensteiner Rotbier

  • Tyyli: Rotbier
  • Alk.%: 5,4
  • Panimo: Kaiser Bräu, Neuhaus an der Pegnitz, Saksa

Kaisen Bräun Rotbier oli yksi syksyn mittaan lasissa käyneistä Bierothekin saksalaisantimista. Näiden juttujen julkaisu on siis päässyt vähän viivästymään. 

Frankenin punakka lagertyyli on kiehtova, maltaaseen nojaava laji, johon tulee törmättyä varsin harvoin – lähinnä omatoimisen verkkoasioinnin muodossa, jossei niin sanotusti pelipaikoille varta vasten lähde matkustamaan.

Veldensteinerin alkulähteet sijaitsevat Nürbergin lähistöllä, käytännössä panimoa ympäröivän asutuskeskittymän, Neuhaus an der Pegnitzin, maalaismaisemista. Panimo sijaitsee kätevästi aivan rautatieasemassa kiinni vai lieneekö asia ennemminkin toisin päin. Kelpotavaraa raiteiden kuljetettavaksi on joka tapauksessa tarjolla.

Veldensteiner Rotbier

Meripihkainen, kevyen vaahdon nostava olut. Tuoksu on miellyttävä, mutta myös miedohko. Toffeista maltaisuutta hieman mausteinen leipäisellä rungokkuudella. Ehkä hienoista yrttisyyttä myös.

Maku on hyvä ja tasapainoinen. Asiallista, hieman punertava maltaista menoa sopivalla karamellisella imeltyneisyydellä ja leipäisyydellä varustettuna. Lopussa kevyttä, kuivaa mausteisuutta sekä keskirunsasta yrttisyyttä. Maistuu syksyltä eli hyvää on.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti