tiistai 1. elokuuta 2023

Aurora Fresh to Death

Aurora Fresh to Death

Olutharrastus on paitsi maistuvaa tekemistä, mutta toisinaan myös yleissivistävääkin puuhaa. Tällä kertaa näkemys laajentui maantiedon saralla, jossa pidän itseäni yleisesti ottaen ihan mukiinmenevästi kartalla pysyvänä kaverina.

Lähdin tarkastelemaan päivän oluen, Aurora Brewingin Fresh to Deathin äärellä panimon taustatietoja. Kummastelin karttanäkymää, joka viskasi lähi-manhattanilaisena pitämäni toimijan Ontario-järven eteläpuolelle, ihan jo merkittävästi sisämaan suuntaan. New Yorkin osavaltion koko ja muotokieli on jotenkin jäänyt minulta huomiotta ja sen vahva painotus Suurten järvien alueelle tulikin nyt pienoisena yllätyksenä. Ensalkuun ajattelin King Ferryn olevan yksi The Cityn esikaupunkialueista tai muuta vastaavaa, mutta näinpä sitä vain tuli karttanäkymää taas hieman kirkastettua.

Fresh to Death on oluena odotetun samea, runsaasti kauraa rungossaan kantava, avokätisesti Citralla ja Mosaicilla humaloitu IPA. Tiukkaa tavaraa tämäkin jenkkiherutus…

Aurora Fresh to Death

Mehukkaan samea, hyvin sumuinen ja hedelmäisen keltainen ilmestys. Tuoksussa runsasta sitrushedelmäisyyttä, appelsiininkuorta, viinimarjapensaan lehteä ja havuja. 

Maku on hyvä. Se on aromaattinen, runsas ja sopivan soljuva, mutta myös raikas ja runsauden suhteessa yllättävän hyvin vedettävä. Sitrushedelmät pääosassa. Sitruksen ja limen kuorta, viinimarjapensaan lehteä, havuja, pientä dänkkiä, ripaus aprikoosia. Jälkimaku on osin jopa parfymaattisen limemäinen, myös sitrusta ja mandariinin kuorta. Toimii hyvin, vaikkei jenkkisatsin paras olekaan.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti