keskiviikko 30. elokuuta 2023

Cool Head 7th Anniversary Blend

Cool Head 7th Anniversary Blend

  • Tyyli: American Strong Ale
  • Alk.%: 12,0
  • Panimo: Cool Head Brew, Helsinki, Suomi

Cool Head julkaisi loppukeväästä seitsenvuotisjuhlaoluensa, 7th Anniversary Blendin. Satuin parahiksi liikuskelemaan päähesan seuduilla tuohon aikaan, joten koukkasin panimopuodissa olutostoksilla.

Kolmevarttiseen lekaan pakattu suuruus jäi kuitenkin odottelemaan sopivaa avaamisajankohtaa mittavan vahvuutensa ja jykevän pakkauskokonsa puolesta. Kesälomalla oli paremmin aikaa vihkiytyä asialle ja näin juhlaolut pääsi pitkään varrottuun maisteluun.

12-prosenttinen Strong Ale on sekoitus 45 kuukautta Heaven Hillin tynnyrissä kypsynyttä ohraviiniä (80% osuus) ja tuoretta Imperial Stoutia (20% osuus). Mukaan on lykätty ugandalaista vaniljaa ja koko komeus on köllötellyt kypsymässä vielä kolmen kuukauden verran. Tuloksena on runsasmittainen, ryhdikäs, mutta myös aika makea juhlajuoma.

Cool Head 7th Anniversary Blend

Varsin tummanruskea ja melko solidi olut vähäisellä vaahdolla. Tuoksu on intensiivinen, hieman kahvinen, kypsän kuivahedelmäinen, makean rusinainen ja paahdetun siirappinen. Taustalla vaniljaa ja lämpöä. Aika tiukkaa kamaa.

Maku on varsin hyvä, joskin aika makeanlainen. Tummaa, kypsää kuivahedelmäisyyttä makean rusinaisella päävärillä. Paahtunutta siirappisuutta, bourbonia, ehkä vähän kahviakin. Lopussa alkoholin lämpöä ja vaniljaa, punaviinivivahdettakin.

Suussa soljuva, huulet tahmaava ja hitaasti nautittava juhlajuoma. Makeus on itselleni pidemmän päälle liikaa, mutta tällekin suunnalle on varmasti suosijansa. Ryhdikäs juhlaolut joka tapauksessa.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti