perjantai 4. elokuuta 2023

Salama x Mount Holly Meanwhile in Vermont Cold IPA

Salama x Mount Holly Meanwhile in Vermont Cold IPA

Alkon kesän erikoiseriin lukeutuva Meanwhile in Vermont on espoolaisen Salaman ja vermontilaisesta vuoristokylästä ponnistavan Mount Holly -panimon yhteistyön kylmän trendikäs hedelmä. Centennialilla, Nuggetilla sekä Hallertau Blancilla humaloitu Cold IPA sointuu omiin mieltymyksiini varsin hienosti ja saakin ansaittuja kehuja osakseen arviossa.

Mount Holly on monen jenkkipanimon tapaan hyvin tuntematon nimi kellaristille, mutta nettisivuilla esitellyt oluet antavat ymmärtää, että jonkinlaista Suomi-kytköstä voisi panimon taustalta löytyä. Kavalkadista näet löytyy mm. Kalja-, Olut-, Jaakko- ja Mehukas -nimisiä tuotteita. Näkyy panimo tehneen Meanwhile in Finland -nimisenkin oluen…

Salama x Mount Holly Meanwhile in Vermont Cold IPA

Vaaleankeltainen, utuisen samea olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on sitruksinen, greipinkuorinen ja kevyen aprikoosinen. Hyvin raikas ja aromaattinen.

Maku on hyvä. Se on napakka, raikas ja aromaattisen runsas. Sitrushedelmää löytyy pirskahtelevan sitruunaisena yleistunnelmana, mutta myös napakamman greippisenä rutistuksena. Lopussa myös ruohoisuutta, taustalla kevyempää, valkoviinimäisempää aprikoosia ja paraguayoa. Oikein hyvää.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti