torstai 3. elokuuta 2023

Hiisi Ohto

Hiisi Ohto

  • Tyyli: Dark Lager
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: Hiisi, Jyväskylä, Suomi

Kohtalo kun kontiolla

koittaa, kääntyy kalliolla

Ohto vanha, hongan suojas,

päättää juomansa pois juoda.

Pitkästä aikaa uutta Hiisiä lasissa. Alkoihin parahiksi näin syksyä vasten saapunut Ohto tarjoilee meille varsin runsasmakuista ja tunnelmarikasta tummien lagerien sävymaailmaa. Kuusipinnainen hiisiläinen onkin hyvin ryhdikäs lajiedustaja josta huomaa, että kuntoa on kerrytetty purevaa pakkastalveakin silmälläpitäen.

Ohto on hyvin paahteinen ja mallasvaikutteinen olut, jonka jälkipuoliskolta löytyy myös runsaanlaista katkeronpurua (45 IBU). Juttua puhtaaksi kirjoitellessani huomasin, ettei olut ole täysin puristisen mielenmaiseman luomus, sillä mukaan lisätty myös aurinkokuivattua sitruunaa. Maistotilanteessa sen läsnäoloa ei tullut huomattua. Niin tai näin, suurta mallasnautintoa olisi taas tarjolla. Kunnon karhubisseä nimittäin.


Hiisi Ohto

Tummanpuhuva olut vaalean beigellä vaahdolla. Tuoksu on paahtomaltainen, kahvinen ja tummansuklainen. Taustalla kypsän kuivaluumuista pehmeyttä.

Maussa kahvisuus, paahtomaltaisuus ja tumma suklaa pelaavat hienosti yhteen. Taustan kuivaluumumaisuus jää lopun katkeruuden alle. Jälkimaussa paahdesävyjen oheen nousee myös pähkinää. Runsasmakuinen ja syksyä jo mukavasti henkivä tummasyinen lager. Oikein hyvä.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti