Hiisi Loviatar 2016 |
- Tyyli: Rye Wine
- Alk.%: 11,0
- Panimo: Hiisi, Jyväskylä, Suomi
Kaivelin vuoden vaihtumista silmällä pitäen vähän juhlavampaa juomaa lasini täytteeksi. Vuosikaudet kellarissani piilotellut Pohjan akka, Hiisin rukiinen Loviatar on yksi monista menneiden vuosien oluista, joita haikailen takaisin valikoimiin.
Loviattaren tarinahan alkaa vuodesta 2016, jolloin se etsiytyi Alkon alkuvuotisen pienpanimokattauksen tarjontaan. Olut teki paluun samoissa merkeissä myös vuonna 2021, joten ehkä kohta on taas aika uuden esiinmarssin? Kellarista kaivelemani olut edusti tuota ensimmäistä erää, minkä tajusin vasta Hermannin tiedustellessa tuotteen painovuotta sosiaalisen median kanavilla. Aika vintagea tavaraa tulikin juhlamaljaksi valikoitua, ikää lähestulkoon yhdeksän vuotta. Huh!
Loviatar nojaa tosiaan rukiiseen maltaisuuteen, mutta oman sävynsä sen makumaailmaan tuo kolmen seen, eli Cascaden, Chinookin ja Columbuksen vahva liitto. Maailma oli yhdeksän vuotta sitten aika erilainen, elettiinhän tuolloin vielä sumukaljatonta esiaikaa. Katselin vuodesta 2016 raapustamaani olutyhteenvetoa ja totesin, että aika kovaahan tuo tekeminen kotimaassa tuolloinkin on ollut. Oispa Peckoa, Ruisrääkkää, Sofiaa ja kumppaneita. Ja jaksaisipa edelleen vääntää tuonkaltaisia yhteenvetoja vuosien kulumisista.
Hiisi Loviatar 2016 |
Kuraisen ruskea, aika ruma ja vaahdoton ilmestys. Tuoksussa runsasta imeltyneen maltaan tunnelmaa ja kypsien kuivahedelmien antia. Rukiisuus, vieno mausteisuus ja lämpö nousevat myös nenään. Pehmeä, mutta voimansa kyllä selkeästi viestivä tuoksu.
Maku on upea. Rukiisen imeltynyt, rusinainen tunnelma luotaa syvälle. Kerroksisuutta löytyy, samoin soljuvuutta. Toffee, kuivatut luumut ja mausteisuus mainitaan. Taustalla myös lämpöä. Erittäin tyylikästä menoa. Aika on pehmentänyt ja mehevöittänyt menoa. Tuhtia on…
Pisteet: 40/50
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti