maanantai 4. toukokuuta 2015

Hiisi Lutakko XXV

Jungle Brothers on yksi lukuisista Lutakossa nähdyistä artisteista. Ehkä kovimpia itsekoettuja keikkoja tähän saakka...
25 vuotta, valtavirtaa ja sivupuroja. Suurta ja pientä. Musiikin ilosanomaa monipuolisesti genrerajoihin katsomatta. Lutakko on ja pysyy niin myötä- kuin vastoinkäymisissäkin. Myös seuraavat 25 vuotta. Tai sata.
Lakritsijuurella ja sitruunankuorella maustettu, ruoheasti humaloitu musta olut. Pantu piittaamatta turhista lokeroinneista.
Unohda rock-oluet.
Lutakko on enemmän.
Lutakko on rock.
Etiketin kertomaa...
Tähän tahtiin tanssahtelee valtakunnalliseen kulttimaineeseen jo aikaa sitten nousseen Tanssisali Lutakon 25-vuotista taivalta kunnioittava olut. Lutakko on paikallinen maamerkki valtatien varrella. Sen punatiilinen rouheus on pitänyt pintansa uutuuttaan kiiltävien toimistorakennusten puristuksessa eivätkä ajoittaiset aikeet purkutuomion langettamisestakaan ole sen anarkiaa huokuvaa, punk’s not dead –tarinaa murentaneet. Lutakko on noussut kansan huulille useiden keikkojen, klubien ja tapahtumien ansiosta, mutta viime aikoina myös sen nimeä kantaneiden oluiden myötä. Lutakko XXV jatkaa tuota hienoa sarjaa entistä juhlavampana. Kaikkihan lähti alkuperäisestä Lutakko IPAsta, jonka yhteydessä sanailin vähän yleisemmin myös Lutakon kaupunginosasta. Lutakko IPAa on seurannut useampikin nimikko-olut, joista viimekesäinen Offroad oli yksi.

Lutakko XXV näki päivänvalon tammikuun lopulla Tanssisali Lutakon männävuosien Kickstart-sisäfestivaalit korvanneen Garagefestin yhteydessä. Lakritsijuurella ja sitruunalla maustettu black IPA on luonnollisesti paikallisen Hiisi-panimon käsialaa, joka on vastannut myös aiemmista Lutakko-oluista. Muistelisin Hiisin Tatun maininneen jotain mielleyhtymästä perinteiseen sitruunalaku-remmiin… Tanssisali lupailee juhlavuoden kunniaksi Lutakko XXV:tä läpi vuoden tarjottavaksi, mutta juhlahumu kuuluu vaikuttavan myös muuhun juomapuoleen.

Lutakko XXV
Tummanruskea olut ruskeahkolla vaahdolla varustettuna. Tuoksultaan varsin mainio. Suklaansekaista paahteisuutta, sitruksisen hapanta hedelmäisyyttä – kevyttä nahkaa, mukavaa lakritsia sekä hieman mausteista kahvisuutta.

Mausta löytyy niinikään kahvisen paahteista otetta, hienoista suklaan kaikua mutta myös hyvä annos greippistä purevuutta sekä sitrusmaista hedelmäisyyttä. Lakritsinen, kevyttä mausteisuutta henkivä sivutuntuma täydentää pelin. Kohtalaisen pureva, tasapainoinen ja tuntumaltaan hieman pyöreä.

Tuomio: Mukavasti paahdetta henkivä, sitruksisen leiman saava black IPA lakritsisella viimeistelyllä. Lajiin nähden hieman tuhti tuntuma, mikä omaan makuun toimii hyvin.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti