torstai 28. maaliskuuta 2024

Kukko Dry Lager

Kukko Dry Lager

Kukko-perheen kevätuutuus vetää suun suppuun raikkaudellaan. Columbuksella ja Amarillolla humaloitu, hyvin kirkas ja vaaleapiirteinen lager on käytetty Laitilassa rutikuivaksi. Hyvin rapeaa menoa kepeyden, juotavuuden ja raikkauden etuja hyväksikäyttäen. IBUja vain 13 yksikön verran, mutta tuntuu paljon napakammalta.

Kepeyttä voisi kuvata siten, että tämän perään helleskin tuntuu muhkean maltaiselta. Vähäsävyisemmillä humalilla tunnelma olisi vieläkin kepeämpi, mutta vetinen tai ohut olut ei tästä huolimatta ole. Selkeä hellekesän vetokalja ja janonsammuttaja. Mutta potentiaalistaan huolimatta ei itselläni liene aivan suunnatonta käyttöä saunasessioita lukuunottamatta. Mutta menekkiä luulisi noin yleisessä markkinassa kyllä olevan.

Kukko Dry Lager

Hyvin vaalea ja kirkas olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on kevyt ja vaalea. Suoraviivainen ja raikkaaksi luonnehdittava. 

Makumaailman idea on selkeä: yksinkertaista ja raikasta. Hyvällä tapaa. Viljavaa, hyvin vaaleaa ja kepeää, mietoa maltaisuutta. Kuivaa menoa, ei makeutta. Lopussa yrttistä katkeroa, hieman ruohoakin. Yleisesti raikasta sitrusta matkassa, mutta melko maltilla. Rehti ja nopeasti lasista katoava lager. Kesän vetokaljapotentiaali on kaikessa mutkattomuudessaan aika kova.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti