perjantai 28. kesäkuuta 2024

Mallassepät Hopfenweisse

Mallassepät Hopfenweisse

  • Tyyli: Hopfenweisse
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: MallasSepät, Naantali, Suomi

Mallasseppien pieni Hopfenweisse-purkki osui silmään joku aika sitten ja tämä tyylihän kiinnostaa aina. Harmillisen harvinainen vastaantulija se tänäkin päivänä vain on...

Loralilla, Saphirilla ja Mandarina Bavarialla ryyditetty kokonaisuus jää toki lajin lippulaivasta, tapviitosesta, jälkeen aromaattisuuden puolella, mutta tämä on aika yleinen lopputulema. Eikä humalaweisse aina niin parfymaattista tulokulmaa oikeastaan edes kaipaakaan. 

Varsin solidia menoa naantalilaisten purnukka meille näet tarjoilee ja vaikka alkupuolelta makeutta vähän löytyykin, kääntyy yleistunnelma sopivasti kuivempaan suuntaan.

Mallassepät Hopfenweisse

Keltainen, samea olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa on mukavaa sitrusmaista aromaattisuutta, mausteisuutta mutta myös pientä makeutta. Myös hedelmää, pyöreää vehnää.

Maku on erinomainen. Se on runsas, hieman lämmittävä ja muhkea. Sitrus nousee esiin sekä aromaattisena että kypsempänä mehevyytenä. Lopussa mausteisuutta ja rapeaa katkeruutta. Taustalla kypsää hedelmää, kevyttä yrttiä. Alkumausta löytyy myös makeutta, mutta lopetus on kuiva.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti