tiistai 18. kesäkuuta 2024

Olarin Dibs On the Cacao Nibs DBA (2023)

Olarin Dibs On the Cacao Nibs DBA (2023)

  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 11,0
  • Panimo: Olarin Panimo, Espoo, Suomi

Olarin tummemman pään vuosittain eri tynnyreissä majaileva Dibs on the Cacao Nibs on jyhkeä Imperial Stout, joka saa lisämakua raakakaakaonibseistä ja bourbonvaniljasta. Viime vuoden painoksen kotitammiksi valikoitui Heaven Hill- ja Oloroso-tynnyrit

Mikäli oikein olen käsittänyt, oli oluen ensipainos aikanaan panimon ensimmäinen Imperial Stout -julkaisu ja kun sitä sittemmin keksittiin myös tynnyröidä, syntyi olarilaisten ensimmäinen BA-tuote. Merkityksellinen olut siis monessa suhteessa. Aiempia versioita en ole päässyt maistelemaan, mutta ainakin tämä menneen vuoden tuotos soi suussa varsin puhuttelevaan tahtiin.

Olarin Dibs On the Cacao Nibs DBA (2023)

Tummanpuhuva, suht mehevän viskositeetin omaava olut. Tuoksu on hieno ja runsas. Tummaa suklaisuutta, paahtomaltaisuutta ja rusinaa.

Maku on syvä, runsaspiirteinen ja paikoin intensiivinen, vaikka pehmeyttäkin löytyy. Tumma suklaisuus, kaakaomainen pehmeys ja paahteisuus soljuvat hyvin yhteen. Imeltynyttä tunnelmaa löytyy myös ja rusinaisuuden myötä huuletkin hieman tahmaantuvat. Taustalla vaniljaa, mutta punaviinimäinen lämpö tuntuu nousevan sen yli. Tyylikästä menoa kaiken kaikkiaan.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti