sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Kanavan Raja Doppelbock

Kanavan Raja Doppelbock

Pyöreät keittolukemat ovat tyypillisesti hyviä juhlaoluiden paikkoja, mistä myös Kanavan Panimolla on otettu ilo irti. Vääksyläisten 500. keitto suuntautuu kuitenkin ”trendeistä poiketen” maltasempien makujen maailmaan, mikä ainakin omakohtaisesti lämmittää mieltä. Juhlava doppelbockhan on oikein ylevä tapa kohottaa maljaa saavutetun rajapyykin kunniaksi.

Intensiiviseksi ja leipäisen maltaiseksi kehuttu olut on syönyt 500kg Munich -mallasta, 5000g humalaa ja 500g lagerhiivaa. Rehtiä menoa vahvalla mallasvedolla oli siis luvassa. Raja viittaa keittomäärissä rikotun sataluvun sijaan oluen vahvuuteen - tai oikeastaan nykyiseen kaupparajaan, jonka ylirimaan juhlaoluen vitamiinit kolahtavat.

Kaupparajan nosto oli keittoaikaan vielä pelkkä keskustelunaihe, mutta niin vain toimi pantiin täytäntöön ennen juttuni julkaisua.

Onnittelut Kanavan Panimolle pyöreistä keitoista, olkoon tulevaisuus mallasvetoinen ja hyvin humalin kyllästetty.

Kanavan Raja Doppelbock

Punertavanruskea olut vaalealla vaahdolla. Tuoksu on vahvan mallasvetoinen, leipäisen imeltynyt ja hieman yrttinen.

Maku on runsas, suussa soljuva ja aika pehmeä. Tummahkoa maltaisuutta on tarjolla yllinkyllin. Hyvin limppuisaa, imeltyneen leipäisää se on. Ehkä hieman paahteisuutta, taustalla hyvin kevyt suklaisuus. Yrttinen katkero jää vähän jalkoihin, mutta on silti esillä. Tuhti doppeli. Hyvin syksyinen tunnelma, mutta toimii myös kesäillan hämärässä.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti