perjantai 7. kesäkuuta 2024

Rothaus Weizenzäpfle Alkoholfrei

Rothaus Weizenzäpfle Alkoholfrei

Schwarzwaldin seutukunnan panimoylpeys Rothaus on takuuvarma perusgermaanityylien taitaja, jonka edesottamuksia nähdään Suomenkin markkinoilla aina aika-ajoin. Panimon tunnetuin tuote ainakin meikäläisittäin lienee heidän erinomainen Tannenzäpfle Pils, jonka alkoholitonkin versio peittoaa monet tarjolla olevista ”täysvahvoista” lajiedustajista.

Tällä kertaa pureudummekin panimon mainion vehnäoluen, Weizenzäpflen, alkoholittomaan versiointiin. Holittomia vehniähän vaivaa hyvin usein yltäkylläinen makeus, joka lannistaa maisteluinnon jo parin suullisen jälkeen. Grafenhausenissa makeus on kuitenkin jätetty muiden toimijoiden riesaksi ja pullosta kaatuu lasiin yksi parhaimmista holittomien kastiin lukeutuvista vehnäoluista, mitä vastaan on tullut. Meno on ehkä hieman mietoa, mikä on toki ymmärrettävää, muttei isossa määrin häiritsevää. Kesää vasten erittäin potentiaalinen vaihtoehto.

Rothaus Weizenzäpfle Alkoholfrei

Kaunis, sameapiirteinen ja runsasvaahtoinen vehnäolut. Tuoksussa pehmeää banaania, kevyttä neilikkaa ja mausteisuutta. Vehnää alla. Ei pöllömpi.

Maku on valitettavasti hieman tyhjä, mutta antamiltaan aromeiltaan kyllä oikein hyvä. Ei turhaa makeutta, ei muutakaan häröilyä. Banaanista esterisyyttä, vehnävää maltaisuutta, neilikkaa ja mausteisuutta. Alkumaun jälkeen volyymi vain laskee hurjasti, jälkimaku on taas voimakkaampi.

Kesällä näitä vetelisi hellekelissä hyvillä mielin, mutta viileämmän säätilan tunnelmisssa meno jää varmaan liian kesyksi. Potentiaalia on, helposti parhaita holittomia vehnien saralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti