lauantai 6. heinäkuuta 2024

3 Sons Stereo Sets: Purple Tape

3 Sons Stereo Sets: Purple Tape

  • Tyyli: New England Double IPA
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: 3 Sons Brewing Co., Dania Beach, Florida, USA

Noniin, taas on käsissä olut, joka tuli hankittua pääasiallisesti viittaustensa perusteella. Toki tyyli ja panimokin vaikuttivat asiaan, mutta tässä kohtaa vähäisemmin.

Floridalaisen 3 Sonsin Stereo Sets: The Purple Tape on ilmiselvä kunnianosoitus Raekwonin Only Built 4 Cuban Linx… -albumille, joka tunnettiin (ja tunnetaan edelleen) kaduilla nimellä The Puprle Tape. Syy lisänimelle on pohjimmiltaan hyvin yksinkertainen: Loud Recordsilta vuonna 1995 julkaistun albumin kasettiversio oli väriltään violetti.

Nimen ja värin lisäksi tölkki sisältää piilotettuja vihjeitä teemasta. Esimerkkinä pohjan 4 Cuban Links -teksti sekä etiketin kasettipesään piilotettu Wu-Tangin logoa mukaileva "3".

Violetti väritys on taas viittaus huumausaineiden katukauppaan, jossa diilereillä oli tapana merkitä ”omat tuotteensa” erottuakseen kilpailijoiden tavarasta. Raekwon käytti musiikkinsa jakelussa samaa käyntikorttia ja miehen debyytti todentotta erottui värivalinnallaan  tuon ajan peruskassuista. Saihan se tästä myös lisänimen, joka elää edelleen. Albumi on myös erittäin laadukas tuotos myös sisällöltään.

3 Sonsin kunnianosoitus on myös erinomaisen suunmukainen kokonaisuus, joka saa voimansa Galaxyn, Simcoen, Citran ja Mosaicin humalkombosta. Tyylinä aina maistuva Hazy DIPA 8%:n vahvuuteen tukevoitettuna. 

3 Sons Stereo Sets: Purple Tape

Sumeaa ja sameaa, jyhkeän oloista mehua lasin täydeltä. Tuoksu on ylitsevuotavaa trooppinen. Paljon kypsää mangoa, aprikoosia, papaijaa ja sitrussävyjä. On myös paraguayoa, limenkuorta ja passionia...

Maku on mehukas ja runsaan trooppinen. Pehmeää, suht soljuvaa ja kypsäpiirteistä. Loppupuolelta löytyy vahvemmin tuoreeseen sitrukseen ja limenkuoreen nojaavaa tunnelmaa vastapainoksi. Alussa suussa soljuu kypsä mangon, passionin, aprikoosin ja papaijan liittoumasta voimaa ammentavaa mehukkuutta. Vahvuuttaan olut ei yritä piilotella, muttei se sitä myöskään ylimääräistä esittele. Erittäin hyvää.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti