perjantai 26. heinäkuuta 2024

Thornbridge x SALT Greenock Cut Export Scotch Ale

Thornbridge x SALT Greenock Cut Export Scotch Ale

Alkosta löytyi aina kiehtovaa skottisuuntausta ilmentävä olut, johon oli pakko tarttua. "Takavuosien" suosikkitekijöiden joukkoon lukeutuvan Thornbridgen yhteiskeitos Saltin kanssa sulaakin sujuvasti makuhermoon. Greenock Cut on varsin imeltynyt, 8,4-prosenttinen Export Scotch Ale eli varsin vahvaluonteinen ja tunnelmarikas saarivaltakunnan pohjoisosien tyylilajin edustaja.

Nimensä olut on saanut kapean kanavan mukaan. Kanava toimitti vettä Glasgown länsipuolella sijaitsevaan Greenockin kylään ja siellä toimineen teollisuuden tarpeisiin. Kanava korvattiin tunnelilla vuonna 1971. Se, miksi tämä on päätynyt oluen nimeksi, on arvoitus, mutta ainakin maantieteellinen viittaus toimii tyylilajin kanssa. Kesäkeleille tämä on aika tuhti paketti, sen verran maltainen, imeltynyt ja muutoinkin syystunnelmainen kokonaisuus on. Ei siinä, kyllä näitä aina viileämpinä kesäiltoinakin maistelee.

Thornbridge x SALT Greenock Cut Export Scotch Ale

Punertavan ruskea, kaunis olut. Tuoksussa paahteisuutta, imeltynyttä maltaisuutta, keksiä, kypsää kuivaluumua, rusinaa ja sitrusta.

Maku on erittäin hyvä, lämmittävä ja tunnelmarikas.  Runsaan maltainen makumaailma tarjoilee paahteisuutta, imeltyneisyyttä ja keksimäisyyttä. Taustalla pähkinää ja lämpöä, päällä pehmeää, tummaa kuivahedelmäisyyttä. Mausta löytyy myös kukkeaa hunajaisuutta, lopusta myös yrttisyyttä. Loppusyksy tai talvi olisi tälle osuvin ajankohta, mutta myös viileä kesäilta tuntuu sopivan makumaailman kaveriksi. 

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti