torstai 21. huhtikuuta 2016

Pienpanimouutuus Lapualta: Mallaskuun Panimo Amber Ale

Mmmmmmmmallaskuu...

Lapualainen Mallaskuun Panimokin on saanut koneensa käyntiin ja hieman yllättäen olutta saapui ensirintamassa myös Jyväskylään. Länsiväylässä käydessäni rokkarille jäi luu puolittain käteen kun Miljoonasateen kanssa tuumittu Rokkarin Luu -american pale ale näkyi hyllystä loppuneen. Vielä kuitenkin löytyi jokunen Amber Ale, joten käynti tuotti myös toivottua tulosta. 

Mallaskuun Panimo on tosiaan rehti pohjanmaalaispanimo, joka toimii Lapuan Ulvilanmäessä, ohrapeltojen keskellä sijaitsevan maalaistalon kalustohallissa. Alkuvaiheessa oluet levittäytyvät panimon lähialueille, mutta suurempaankin jakeluun niitä saadaan vielä ajan kanssa. Joku jo ehkä arvasikin, että panimon nimestä saattaisi löytyä jonkinlainen yhteys kotimaiseen suomirockiin eikä tuntemus suinkaan ole väärä. Panimon perustajajäsen Ville-Petteri Salomäki nimittäin pyörii samoissa hirviporukoissa Miljoonasade-yhtyeen Heikki Salon kanssa. Joskus peijjaisiltamissa keskustelu oli virrannut V-P:n valmistamiin kotioluisiin ja Mallaskuuta oli ajateltu seuraavan peijjaisoluen nimeksikin. Noh, vähän isompaan levikkiinhän tuo lopulta sitten päätyi.

Soittelin vähän aikaa sitten V-P:n kanssa hieman venähtäneen kirjaprojektini tiimoilta ja Lapualla tuntuu olevan hyvä meininki päällä. Viereiseen hirsinavettaan on tarkoitus avata myös kauppa tai tap room, mutta tuon aikataulusta tai suuremmista suunnitelmista ei vielä kuitenkaan sen enempiä. Uusi panimo on joka tapauksessa markkinoilla ja sitä myöten lasissani! Oispa aina mallaskuu...

Mallaskuun Panimo Amber Ale
Runsasvaahtoinen, nimensä mukaisesti punertavan oranssinen, hieman utuinen olut. Tuoksultaan keskirunsas, syksyisen maltainen ja maltillisesti persikkaista hedelmäisyyttä henkivä. Hieman ruohoa leivän päällä.

Maultaan tuoksun tapainen, nyt voimakkaampi ja lopussa mukavasti ruohoista purevuutta esittelevä. Mukana on ohutta sitrusvivahdetta, ehkä vähän yrttistä lisääkin mallaspohjan nostaessa esiin hivenen tummunutta leipäisyyttä. Edelleen persikkaan viittaavaa, pehmeä hedelmäisyyttä. Suussa yllättävän soljuva, jostain myös kevyen pippurista reunaa kaivava.

Tuomio: Maltainen, ruohoinen ja soljuva aloitus Mallaskuulta. Sisältö istuu hyvin etiketin syksyiseen tunnelmaan.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti