torstai 5. toukokuuta 2016

Maku Black IPA

BIPA päähän kevätsäähän..?
  • Tyyli: Black IPA
  • Alk.%: 6,1
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi
Jospa sitä sanailisi oluesta pienen tauon jälkeen. Kevätaurinko on jo korkealla mutta myös tummemmat maut maistuvat viileänpuoleisissa illoissa. Maku Brewingin kevätpaketissa oli pullollinen ravintolajakelussa jo jonkin aikaa ollutta Black IPAa, joka jatkaa panimon perusvarmaa ja tyylinmukaista linjaa laadukkaiden oluiden äärellä. Columbus-, Mosaic- ja Chinook-humalilla varustetin BIPAn strategiset mitat ovat seuraavat: 80 EBU – 140 EBC – 6,1% – 38/50.

Maku Black IPA
Todella tummanruskea, hivenen punertava ja vaalean beigellä vaahdolla varustettu olut. Tuoksu on mainio: aimo annos sitruksista terävyyttä, havuista rutistusta, miellyttävää maltaistapaahteisuutta, kevyttä suklaata sekä suolaista salmiakkia. Tuore, raikas, toimiva.

Oikein mallikas black IPAhan tästä kuoriutuu… Suolainen salmiakkiviba toimii ja pelaa hienosti yhteen raikkaan sitruksisen, hitusen hedelmäisen ja havuisen humaloinnin kanssa. Paahtunutta mallasta löytyy matkasta sopivasti ja jälkimaussa leijailee kevyen suklainen katku. Greippisen sivaltavat katkerot ovat hyvällä tasolla ja melko rapea meno on kieltämättä enemmän kuin paikallaan. Hyvin puree, mutta purkoon. Mainiota!

Tuomio: Tyylikäs, sopivan suoraviivainen ja miellyttävän rapea black IPA Tuusulasta. Mitä tähän lisäämään. On hyvä.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti