maanantai 5. helmikuuta 2024

Bock's Eisweisse

Bock's Eisweisse

Kävin joulun alla pikaisesti Vaasassa, josta ei luonnollisestikaan voi poistua ilman Bock’sin ovenkahvaan tarttumista. Alakerran panimoravintola vaikutti paikalta, jossa istuisi mielellään pidemmänkin illan, mutta tällä kertaa nautiskelupuoli jäi mainioon lounasburgeriin. Ruokaa odotellessa oli hyvä hetki ihastella suuren salin takaosassa esillä olevaa keittolaitteistoa ja ylipäätään hienosti saneerattua rakennusta.

Keittolaitteistoa voi silmäillä esimerkiksi ruokailun yhteydessä.

Ruuan päälle olikin hyvä kavuta yläkerran ”kyläpuotiin”, josta löytyy panimon omien tuotteiden lisäksi melko laaja kirjo lähituottajien myyntiartikkeleita ja jossain määrin oluitakin. Nappasin kylmäkaapista mukaan pari hyväksi havaittua tuttavuutta sekä muutaman hieman jyhkeämmän arvo-oluen. Esimerkiksi panimon katajainen vehnäbock oli erittäin hyvässä iskussa, kuin myös tämä joulusahdin virkaa ajanut Eisweissekin.

Bock’sin Eisweisse on suhteellisen maltillisen vahvuinen, ”vain” yhdeksänprosenttinen vehnäolut, joka on valmistettu makuja tiivistävällä ja vahvuusprosenttia korottavalla jäätislaus-menetelmällä. Tekniikallahan on valmistettu hyvinkin runsaisiin vahvuuksiin kohoavia tuotteita, mutta vaasalaiset ovat pitäneet homman fiksuna. Kaikkiaan panimon kaapeista löytyi kolmea eri Eis-etuliitteen omaavaa tuotetta, jotka kaikki esitellään blogissa nauttimisjärjestyksessä.

Bock's Eisweisse

Persikkaisen oranssinen, punertavaa tummuutta omaava olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa on pehmeää persikkaisuutta ja kypsää banaanisuutta. Mausteita, toffeeta...

Maku on hieno. Se on hyvin runsas, pehmeä ja lämmittävä. Kypsä banaanisuus saa kaverikseen kuivahedelmäisyyttä, myös pehmeää persikkaa. Jälkimaussa mausteisuutta ja alkoholin kuivattavaa lämpöä. Hyvin runsasta vehnäoluttunnelmaa, mutta runsaasti myös sahtimaisia piirteitä. Kokonaisuus on melko imeltynyt, melko makeakin, muttei mielestäni ylimääräisen imelä. Erittäin miellyttävä ja hidas nautinto.

Pisteet: 41/50

Kylmäkaappien antia.

Lounasburger Bock'sissa.

Yläkerran kyläpuotiin pääsee ulkopuolen portaita. Alakerran lasiovet johdattavat pubin ja
ravintolan puolelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti