maanantai 12. helmikuuta 2024

Brauerei Wagner Kupferstich Rotbier

Brauerei Wagner Kupferstich Rotbier

Merkendorfin pikkukylässä käytiin jo aiemmin syksyllä Brauerei Wagnerin mainion Ungespundet-lagerin muisteloissa. Mainitsin tuolloin kyläsen toisestakin panimotoimijasta, mutta pysytään nyt vielä hetki Wagnerin aitojen sisäpuolella. Lasissa tällä kertaa panimon maistuvaa linjaa ylläpitävä Kupferstich Rotbier.

Brauerei Wagnerin hakukonetutkailua harrastavan kannattaa muuten olla tarkkana muutamastakin syystä. Ensimmäinen harhautumisen mahdollisuus on naapurikylässä toimiva Brauerei Wagner Kemmern, johon on tässä kohtaa helppo sekaantua.

Tarinan pääpanimo, Brauerei Wagner Merkendorf sijaitsee Memmelsdorfin kunnan alueella olevassa Merkendorfin kylässä. Mutta jos Merkendorfia kuukkeloi, saa eteensä suuremmalla todennäköisyydellä informaatiota reilun sadan kilometrin päässä sijaitsevasta Merkendorfin kunnasta. Mutta tämä näin sivuhuomiona...

Kupferstich eli kuparipiirros onkin mitä osuvin nimitys rotbierille. Kuparipiirros itsessään ei toki tyylin värimaailmaa viestitä, mutta kupariseen painolaattaa nojaava symboliikka on sen sijaan ihan osuvaa tai ainakin perusteltavaa. Hyvää ja maltaista on memmelsdorfilaistenkin näkemys tästä tyylistä.

Brauerei Wagner Kupferstich Rotbier

Kuparinen, kevyen utuava olut kepeällä vaahdolla. Tuoksu on hyvin leipäinen, hennon toffeinen ja hieman rukiisen mausteinen.

Maku on hyvä, punertavan maltainen, leipäinen ja hieman toffeinen. No, jälkimaussa toffee korostuu ja iskee hyvin yhteen yrttisen katkeron kanssa. Yksinkertaista mutta kiehtovaa. Hyvää on.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti