perjantai 23. helmikuuta 2024

Paihalas Night Continuation

Paihalas Night Continuation

Sodankylän jo kulttimaineeseen nousseen Paihalas Breweryn kanssa on tullut kohdattua harmillisen harvakseltaan, joten tartuin tilaisuuteeni Pommin baaritiskillä. Tällä kertaa lasiin päätyi 5,7-prosenttinen Night Continuation, joka taisi olla ravintolan viimeinen lajiaan.

Vehnää ja ohraa rungossaan kantava, hyvin tyylikäslinjainen olut saa makua runsaasta mesiangervon käytöstä. Ilmeisesti myös väinönputken juuria ja siemeniä on joukkoon laitettu. Pääkäymisen jälkeen kahdeksan kuukautta tammitynnyreissä viettänyt villiale puhuttelee monella taajudella. Kansainvälistä laatukamaa, jälleen kerran.

Paihalas Night Continuation

Oranssinen, sameahko olut kevyellä vaahdolla. Tuoksussa villiä viinimäisyyttä, hyvin vaaleita sävyjä ja monipuolista yrttisyyttä. Myös ripaus pehmeyttä, tammea ja kukkaista makeutta sekä hieman raakaa, kirpeän vehreää karviaisuutta.

Makumaailma vie mennessään. Hyvin tyylikäs, kirpeän houkutteleva ja mielikuviin vahvasti villillä yrttisyydellä iskevä kokonaisuus on kehunsa kyllä ansainnut. Viheromenainen kirpeys, talliaromisuus ja pehmeän tamminen, hennon vaniljainen tunnelma soi hyvin yksiin oranssisen natuviinimäisyyden sekä kirpeänä poimitun karviaismarjan vihreän makumaailman kanssa. Kukkaisuutta, villiyrttisyyttä… Erinomaista.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti