perjantai 9. helmikuuta 2024

Nøgne Ø Dark Horizon 8 Sherry Edition

Nøgne Ø Dark Horizon 8 Sherry Edition
 
Nøgne Ø Dark Horizon 8 Sherry Edition

Grimstadilaisten uusimman megaoluen viskitynnyröity versio käsiteltiin blogissa jo aiemmin, joten nyt on espanjalaisista sherrytynnyreistä voimaa saaneen Sherry Editionin vuoro. Kuusitoistapinnainen on tämäkin eli jylhän arvokasta menoa on odotettavasti tarjolla. Mukaan on mahdutettu paahteisuutta voimistavaa kahvia sekä demerara- ja muscovadosokeria.

Etukäteen uumoilin viskivihateisuuden vetävän tässä pelissä jopa selkeästi pidemmän korren, mutta väärässä oleminen on joskus oikeinkin mukavaa. Korkkasimme pullon uuden vuoden räiskyntää terasilta seuratessamme, eikä rapeaan pakkaskeliin olisi voinut olutjuomaa oikein juuri paremmin sovittaa. Tyylikäs, vivahteikas ja runsasmakuinen nektari henkii juhlavuutta.

Dark Horizon 8 Sherry Edition is a full-bodied Imperial Coffee Stout aged in Spanish Sherry casks. Each release in the Dark Horizon series is unique and different compared to previous releases. It takes approximately two years from brewing until a limited number of numbered bottles are launched.

Nøgne Ø Dark Horizon 8 Sherry Edition

Musta, hitaasti lasiin kaatuva olut hieman rusehtavalla vaahdolla. Tuoksussa runsasta paahteisuutta, kahvia ja sokerisuutta, mutta myös pientä marjaisuutta sekä kuivaa sherryä.

Maku on hieno. Runsas, paahtomaltainen ja kahvinen. Imelyys tuo mieleen ruskealla sokerilla täydennettyn espresson tai vastaavan. Punaviinisyyttä, sherryä, tammea ja punertavaa marjaisuutta. Hidas, vahvuutensa lieveilmiöitä hyvin kätkevä kokonaisuus. Erinomainen arvojuoma.

Pisteet: 43/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti