maanantai 19. helmikuuta 2024

Sierra Nevada Barrel-Aged Narwhal

Sierra Nevada Barrel-Aged Narwhal

Sierra Nevadan bourbontynnyröity Narwhal on saanut omassa olutkuplassani varsin hyvää jalansijaa ja syy on kyllä helppo ymmärtää. Tummanpuhuva ja melko jyhkeämittainen olut ei sinällään mikään olutmaailman yksisarvinen, mutta pätevää roolia vetävä sarvivalas kuitenkin. 11,9-pinnainen nojaa kuuden maltaan jämäkkään runkoon, jonka purentavoimiksi on valjastettu Challenger ja Magnum. Olut on viettänyt vajaan vuoden verran tammen hellyydessä. Aikamääre ja tynnyreiden alkuperätieto näkyy hieman elävän, mutta ainakin Willett, Heaven Hill ja Jim Beam on näissä yhteyksissä mainittu.

Sierra Nevadan nimi henkii monille laatua ja varsin hyvää nautintovastinetta sijoitetulle pääomalla, mistä en lähde eriävää mielipidettä väkisin esittämään. Laatukamaa laatupanimolta, eikä valasolut tee tässä kohtaa poikkeusta. Päinvastoin, mielikuva vain vahvistuu.


Sierra Nevada Barrel-Aged Narwhal

Tummanpuhuva olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on voimakas, runsas ja varsin hieno. Tummaa, paahtunutta maltaisuutta, tummaa suklaisuutta sekä kypsää hedelmäisyyttä. Pehmeää bourbonin vaniljaa, kevyen imeltynyttäkin olemusta.

Maku on hieno. Se on hyvin runsas, lämmin ja syväpiirteinen. Paahtunut maltaisuus kätkee sisäänsä tummaa suklaisuutta, kypsää kuivaluumuisuutta sekä imeltynyttä, paahtuneen siirappista tunnelmaa. Lämpö, vaniljainen pehmeys ja kohtalainen katkeruus kilvoittelevät jälkipuoliskolla. Hidas, mainio, muttei suuruudestaan huolimatta poikkeuksellinen. Ei toki tarvitsekaan, komeasti soi.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti