perjantai 25. lokakuuta 2024

Hagström Wee Heavy

Hagström Wee Heavy

  • Tyyli: Wee Heavy
  • Alk.%: 7,9
  • Panimo: Hagström, Suomi
  • Pantu: Kimito Brewing, Kemiö, Suomi

Hagströmmin tuuliseen syksyyn hyvin liittoutuva Wee Heavy on allekirjoittaneen kolmas maistettu painos tästä olutpiirien kulisseja edelleen kohistuttavassa sarjassa. Monta on siis jäänyt harmillisesti maistamatta, mutta molemmat Kimitolla tehdyt on tästä huolimatta osuneet lasiin. Ja oluina aikalailla kohdalleen noin muutoinkin.

Tällä kertaa Hagströmin jano avasi myös uusia ovia, kun etsiydyin uudehkon Oluthuone Hakan rauhaan. Kallion suunnalla ei olekaan moneen hetkeen tullut pyörittyä, joten siinäkin mielessä ihan mielenkiintoinen käynti. Paikka oli melko hiljainen kohtalaisen puhurin sävyttämässä arki-illassa, mikä sopi pitkän päivän päätteeksi omaan makuun enemmän kuin hyvin.

Melko kylmästä hanasta valutetun oluen avautumista odotellessa oli hyvää aikaa käydä päissään läpi juuri Amos Rexissä koettua Larissa Sansourin näyttelyä ja syvennyttyä taustalla soineeseen, varsin hyvällä maulla laadittuun soittolistaan. Gugun Jazzmatazz-projektien anti toimii aina.

Hagström Wee Heavy

Itse olut on tosiaan Hagströmin perustiestä ehkä vähän poikkeavan sorttinen valinta eli nyt sukelletaan hieman mallasvetoisempien, vahvaluonteisten skottialejen maailmaan. Ryhdikkääseen peräkärryyn kytkettynä kuitenkin eli tyyliä on tältä osin venytelty olutkollektiivin valitsemaan tyyppisuuntaan. Olutkoira purkaa asianlaitaa minua asiantuntevammin, joten oluttekniset jatkot pidetään linkin takana:  

 Hagström Wee Heavy – skottityyliä suurella siveltimellä 

Kauniin punakkaisen oluen vahvuudeksi on saatu sopuisat 7,9% ja katkeropuolta on säännöstelty todetun yltäkylläiseksi (80 IBU). Humaloinnin voima-aineiksi on valjastettu Bramling Cross sekä Columbus. Lopputulema on eittämättä hyvänmakuinen, eikä runsas katkeruuskaan käy päälle, vaikka selvästi esiin nouseekin. Jännä nähdä, löytääkö tämä joukkio jossain vaiheessa tyylin, johon ronskimpi humalointi ei sopisi? Wee Heavy voisi tietty jo itsekin olla sellainen, mutta hyvinpä purenta tuntuu tuonnekin sekaan uivan.

Hagström Wee Heavy

Punakka, kastanjainen ja kaunissävyinen olut. Tuoksussa mukavaa maltaisuutta keksimäisellä otteella. Kevyesti kypsää hedelmää, myös marjaisuutta ja pähkinää.

Maku on oivallinen. Ja voimallinen. Tummahko maltaisuus omaa pientä tahmeutta, vaikka varsinainen makeus onkin vähäistä. Sama pätee kypsään talvihedelmäisyyteen. Mukana on pähkinää, pientä marjaisuutta sekä varsin napakkaa katkeruutta, Hagströmin tyyppipiirrettä. Hyvää jälkeä Kemiönsaarelta jälleen.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti