sunnuntai 27. lokakuuta 2024

Revenant Gloom

Revenant Gloom

Revenant Gloom

Kun puhutaan kotimaan oluttannerta kohahduttaneista projekteista, lienee relevanttia nostaa esiin Revenant-sumuvarianttien anti. Kiertolaispanimo on toiminut vuoden verran ja tämän kunniaksi juuri julkaistua Gloomia pääsin itsekin vihdoin maistamaan. Olut menee vahvuudellaan (10,1%) hieman ohi oman sumukaljojen mukavuusalueen, mutta pitihän se nyt kuitenkin maistaa, jotta tietää mistä oluthypistelijöiden syvin pää puhuu.

Gloom on Tujun tykönä mestaroitu 10,1-prosenttinen Tripla NEIPA, jossa pääroolin varastaa Citra-humala. Melko mehevää menoahan tämä tarjoilee ja tekemisestä kyllä huomaa, ettei eväissä ole turhia säästelty. Vastaavia humalpuuroja on tullut vastaan lähinnä oman maanosamme trendinimiltä sekä Atlantin takaa rahdattujen tekijöiden kohdalla. Runsaus meinasi tosin alkuun tunkea päälle, mutta kyllähän tämä pelottavan helppoa särpittävää loppupeleissä on…

Revenant Gloom

Sameaa tavaraa varsin kestävällä, valkealla vaahdolla. Tuoksussa aika töpäkkää trooppisuutta. On kypsää, mehevää ja mehukasta. Myös makeutta, mikä ei sinällään yllätä.

Maussa ensimmäisenä vastaan tulee pyöreä, karkkimaisen aromaattinen ja kypsäpiirteinen aprikoosi persikka käsipuolessaan. Takana mangoa, suht tanakkaa menoa on. Sitrus tuo pirteyttä, mutta myös kypsää makeuttaan. Mandariini, passion, vesimeloni... Kaikkea, paljon, runsaasti.

Alkuun meinasin lytätä liian uhkeana ja imelänä, mutta aika nopeasti homman juju sameutuu selkeäksi. Aika kovaa tekemistä TNEIPA-rintamalle lopulta.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti