keskiviikko 23. lokakuuta 2024

Mallaskoski Imperial Red Ale

Mallaskoski Imperial Red Ale

Sain loppukesän Mallaskosken visiitiltä matkaani pullollisen uutta Imperial Red Alea. Magnumilla, Mosaicilla, Amarillolla ja Simcoella höystetty, useamman maltaan (Pils, Munich, Red Active, Caramel 300) punakkaan liittoon nojaava kokonaisuus onkin mitä omimpiaan syksyisten iltojen lämmikkeeksi.

Oluen tarkemmasta jakelusta minulla ei ole tietoa, mutta kaupparajaa jyhkeämpi vitamiinipitoisuus ajanee saatavuuden panimokaupan lisäksi ravintolamyyntiin. Tästä näkyy olevan myös tynnyrikypsytelty versio liikkeellä. Kuulostaa erittäin hyvältä sekin.


Mallaskoski Imperial Red Ale

Punertavanruskea olut vaalealla vaahdolla. Tuoksussa imeltynyttä maltaisuutta, greippiä ja havuja. Solidia, tunnelmarikasta menoa.

Maku on runsas, puhutteleva ja lämmittävä. Soljuva maltaisuus tarjoilee leipäisiä, imeltyneitä makuja, jotka saavat tukea taustan tummasta hedelmäisyydestä. Tuoretta havuisuutta, sitrusta ja vahvempaa greippiä. Jälkimaku on napakan katkera, sopivasti soljuvan maltaisuuden kannatellessa purentaa pitkälle jälkimakuun. Oivallista.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti