tiistai 22. lokakuuta 2024

Basqueland El Puro

Basqueland El Puro

Basquelandin El Puro virtaa lasiin tummanpuhuvana. Eli brittityylin Brown Alea olisi suht harvinaista kyllä tarjolla. San Sebastianin lähikylän laatupanimon tölkki kiinnitti näet huomioni Palokan Pien-kaapin sisuksista paitsi nimensä, mutta myös aiemmin vähän tylsänä pitämäni tyylilajinkin ansiosta. Jokin näissä on alkanut kiehtomaan, eikä baskipanimon näkemys lainkaan pöllömmin asiaa esittele. El Puro on oikeinkin hyvä ja laadukas edustaja tähän tyyliin.

Nimensä olut on saanut kiipeilijöiden suosimalla Mallos de Rigloson alueella sijaitsevan, luonnon muovaaman kivisen tornin mukaan. Vahvuutta oluella on maltilliset 4,5% ja se nojaa rungossaan Maris Otterin varaan. Humalointi on puolestaan hoidettu East Kent Goldingsilla. Melko helppoa, mutta suht runsasta ja varsin hyvää.

Basqueland El Puro

Punakanruskea, aika kirkas olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on leipäisen maltainen, imeltynyt ja hieman mausteinen. Kypsää kuivahedelmääkin hieman.

Maku on oivallinen ja hyvin syksyinen. Imeltynyttä maltaisuutta, hieman limppuisuutta sekä aavistus paahteisuutta. Lopussa myös kuivaa mausteisuutta. Keskirunsasta yrttisyyttä, taustalla kypsää kuivahedelmäisyyttä. Jälkimaku on pitkä, maltainen ja pehmeä. Oikein kiva.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti