torstai 13. huhtikuuta 2023

Cerveza Aguila (Para Los Escarlatas)

Cerveza Aguila (Para Los Escarlatas)

Entinen, edelleen toki samalla kylällä asuva naapurini vierailee kerran vuoteen kotikonnuillaan Kolumbiassa ja edelliseltä reissulta matkaan oli tarttunut pari tuliaista paikallisen Cervecería Bavarian valmistaman lagerin muodossa. Panimon perustuotteisiin lukeutuva kotkaolut Cerveza Aguila on sonnustautunut Calin ylpeyden, America de Calin väreihin. Ilmeisesti futisteemaa on oluen kohdalla tarjolla myös Junior de Barranquillan hengessä. Mutta Calin alueelta mukaan tuli siis paikallisylpeyden väriä tunnustava etikettiversio.

Kuten panimon nimikin antaa jo osviittaa, nivoutuu sen historia Atlantin taakse Eurooppaan. Kolumbialaispanimon on näet perustanut saksalainen siirtolainen Leo S. Kopp jo vuonna 1889. Nykyisin panimokonserni AB InBevin omistama panimo ehti 2000-luvun alussa olla myös osa SAB Milleriä, mitä ennen se oli kohonnut jopa mantereen toiseksi suurimmaksi mallasjuomavalmistajaksi.

Bavarialla on panimotoimintaa kuudessa kolumbialaiskaupungissa, joiden lisäksi se omistaa myös kaksi mallastamoa, etikettitehdasta ja jopa yhden tapaksia valmistavan tuotantolaitoksen. Tölkistä ei kuitenkaan selviä, miltä tuotantolaitokselta olut on lähtöisin, mutta seurakytköksen perusteella voisin veikata Calin naapurikaupungissa Yumbossa toimivaa panimoa. Oli mistä oli, kepeää ja toimivaa lageria se joka tapauksessa on.

Cerveza Aguila (Para Los Escarlatas)

Kirkas, oljenkeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa kevyttä, vaaleaa mallasta, hentoa yrttisyyttä. Hyvin raikas.

Maku on odotetun kevyt ja raikas. Vaalea maltaisuus on kepeää ja hennon olkista. Yrttinen katkero puree lopussa mukavasti. Tasapainoinen, helposti lähestyttävä ja kepeä lager.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti