lauantai 29. huhtikuuta 2023

Himo Roolimalli

Himo Roolimalli

  • Tyyli: Smoked Wee Heavy
  • Alk.%: 9,0
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi

Suomen Tampereen ohitus on aina riski, sillä niillä seutumilla mielen valtaa usein Himo. Näin kävi taas tässä taannoin, kun valtaväylällä kotikontuja kohti ratsastin. Mutta jostainhan ne roolimallit on jossain vaiheessa elonkaartaan keski-ikäistyvän miehenkin haettava, joten miksei sitten Pirkkalasta? Sanokaa yksikin hyvä syy.

-yksikin hyvä syy.

No niin. Himolaisten maaliskuussa lanseeraama Roolimalli on joka tapauksessa tyyliltään varsin harvinainen, mitä kotimaan panimoiden tarjontaan tulee, eikä tyyliä liene tässä muodossa käynyt lasissani aiemmin kuin kerran-pari, ehkei lainkaan. Ysipinnainen Wee Heavy on saanut savuisen etuliitteen, mikä kieltämättä sopii skottityylin makumaailmaan hienosti.

East Kent Goldingsilla humaloitu, melko runsasmakuinen ja pehmeän kutkuttava kokonaisuus ei sukella Bambergin alueen savumereen, vaan esittelee hienoa makuverhoa hillityllä tyylikkyydellä. Riittävän painokkaasti kuitenkin. Skottialet ja nämä tuhdimmat Wee Heavyt ovat aina olleet mieleeni, mutta niiden tarjonta on harmillisen kapeaa. Bierkkalasta onneksi kajahtaa ja kunnolla. Suosittelen testaamaan, miten Roolimalli toimii!

"Minä EN ole Roolimalli." – Charles Barkley

Savupilven alta nousee makea mallastorni, joka läpäisee monisyisen savuverhon. Puf, Roolimalli on poissa, jäljellä vain kaadetut savupatsaat.

Himo Roolimalli

Kevyesti punertavan ruskea, runsasvaahtoinen olut. Tuoksussa kevyttä, mutta tuntuvaa savuisuutta ja tummahkoa, limppuisaa maltaisuutta.

Maku on hyvä, sopivan voimakas ja runsas, muttei päällekäyvä. Turpeinen savuaalto kyllä vyöryy vääjäämättä suun joka kolkkaan ryhdikkään ja imeltyneen maltaisuuden tukiessa esiinmarssia huulia tahmaavana peruskallion lailla. Mutta tukkoiseksi homma ei mene, runsaus on vahvuus ja tasapaino kohdillaan.

Takana hentoa, paahtunutta kandisokerisuutta, edelleen hentoa kanervaa ja mausteisuutta. Sopivan imeltynyt, maltainen ja ajan myötä pehmeämmän savuinen jälkimaku kruunaa kokonaisuuden. Oikein hyvä, tunnelmarikas olut. 

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti