torstai 20. huhtikuuta 2023

Salama Green Freaks New Zealand TIPA

Salama Green Freaks New Zealand TIPA

Salama on jäänyt itselleni hieman etäiseksi toimijaksi hyvästä ja ryhdikkäästä makukirjostaan huolimatta. Yksi syy on varmasti laiskuus eli en ole jaksanut juurikaan lähteä tulkitsemaan mitä sinällään todella hienojen purkkien sisältä todellisuudessa löytyy. Tavaamaan takapuolen tyylimääritystekstiä siis. Syytän saamattomuudestani osaltaan salamalaisten tapaa esiintyä useamman tuotteen ryppäänä, jolloin kääntelytyötä olisi tehtävä useamman kerran kokonaiskuvan saamiseksi. On niin vaivalloista.

Onneksi Alkoon voi luottaa. Siellä ei ylitarjontaa tavata harrastaa ja yksinäinen Salama-purkki erikoiserien uutuushyllyssä onnistui laiskurinkin ottaa tarkasteluun. Triplamittoihin kohoava IPA ei kuulu tutulle ja turvalliselle mukavuusalueelleni, mutta poikkeuksia on välillä mukava harrastaa. Tälläkin kertaa ”otettu riski” kannatti. Salamahan tuntuu nämä eriliitteiset IPA-juomat taitavan hyvällä prosentilla.

Green Freaks edustaa ajankuvan mukaisesti sameiden aaltojen IPA-suuntausta ja ammentaa innoituksensa Etelämeren rannoilta, Uuden-Seelannin humalista. Kymmenpinnaisen keinuttelun tahdeista vastaa tällä kertaa Motuekan, Rakaun sekä Nelson Sauvinin yhteenliittmä. ATK-lähteistä tulkiten olut näkyy olleen alunperin kollabotuote, jossa näkemysten leveyttä on ollut laajentamassa kumppani aina saarivaltion Nelsonista saakka: humalaa viljelevä Freestyle Hops. Nyttemmin tuota mainintaa en tökistä kuitenkaan löytänyt.

Oli miten oli, todella toimivaa tavaraa näihin vahvuuksiin. Juotavuus on kunnossa, mutta makumaailman runsaus ja intensiteetti suitsii kovinta tiputtelua, kuten asiaan kuuluu.

Salama Green Freaks New Zealand TIPA

Samea, hyvin samea, hedelmäisen keltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on tiukan trooppinen. Mangoa, ananasta, sitrusta ja passionia aika intensiivisessä paketissa.

Makumaailma on runsas, syväpiirteinen ja hauskan kermainen hedelmäisessä muodossa. Hieno tiivistelmä tropiikin hedelmistä, kirjaimellisesti. Päätähtinä ananasta, mangoa, sitrusta ja passionia. On myös persimonia, sitruunaruohoa ja monia muita.

Alkoholi ei maistu, mutta sen läsnäolon kyllä huomaa. Hyvin juotava tyyli huomioiden, mutta silti suht hitaasti lasista hupeneva kokonaisuus. Toimii hienosti.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti