sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Ori Panimo & Tislaamo Kyläpäällikkö Stout

Ori Panimo & Tislaamo Kyläpäällikkö Stout
 
Ori Panimo & Tislaamo Kyläpäällikkö Stout

Viimeinen maistoon päässyt orilainen edustaa tummanpuhuvia, hieman runsaampia sävyjä Kyläpäällikkö Stoutin muodossa. 7,5-prosenttisesta oluesta oli aiemmin ollut tarjolla myös tynnyrikypsytetty versio, minkä varasto oli kuitenkin jo ehtynyt asioidessani panimolla ennen sen ovien sulkeutumista.

Kyläpäällikkö on spekseiltään varsin tumma (175 EBC) ja sopuisan katkera (31 IBU). Kokonaisuutena jää muita maistettuja oluita tasapainottomammaksi eritoten korkeiden hiilihappojensa vuoksi. Toinen pullo jäi vielä varastoon odottelemaan, joten aika näyttää, tasaantuuko meno odotellessa hieman, mikä tekisi nautittavuudelle hyvää.

Ori Panimo & Tislaamo Kyläpäällikkö Stout

Tummanpuhuva olut kestävällä vaahdolla. Tuoksu on runsaan paahtomaltainen ja tummansuklainen. Kevyttä nahkaa ja nokeakin.

Maku on varsin hyvä. Ei niin syvä, kuin odotin, mutta runsautta toki löytyy. Paahdevetoinen maku antaa myös runsaan tummansuklaisia sävyjä. Kevyttä nokea, myös hentoa hedelmää.

Suutuntuma on keskirunsas, voisi olla jykevämpikin, mutta hiilihapot ovat hieman kohollaan samettisuuden kustannuksella.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti