sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Fiskarsin Villi Vehnä

Fiskarsin Villi Vehnä

Kesä tekee tuloaan ja suu alkaa halajaan teemaan sopivaa kostuketta. Kauppareissulla hoksasinkin pienen mutta pippurisesti hyllystä erottuvan fiskarilaisen, jota en aiemmin ole tullut maistaneeksi. Tunnen ruukkipanimon nykytuotantoa harmillisen heikosti muutenkin, joten tällä oli hyvä lähteä korjaamaan tuotakin asianhaaraa.

Villi Vehnä on yhdistelmä panimon klassikkovehnää ja paikallisin villihiivoin käynyttä, hartaudella kypsynyttä hapanolutta. Löysin ATK:lla maininnan, että villihiivaoluen osuus blendissä olisi n. 15%, mikä tuntuu makumaailman perusteella olevan oikeinkin optimaalinen mitoitus.

Oluen rungosta löytyy vehnä- ja ohramaltaan lisäksi myös mallastamatonta vehnää. Mausteaineena on käytetty appelsiininkuorta. Ja oluenahan tämä on aivan ykkösvalinta kesätunnelmiin. Todella onnistunut, kevyt mutta monipuolinen, noh, villi vehnänolut!

Villi Vehnä on raikkaan kirpsakka ja monimuotoinen blendi klassikkovehnäämme sekä Fiskarsin villihiivoilla käytettyä hapanolutta. Moniulotteinen makukokemus, joka on omiaan niin rempseään kesäterassilla keskusteluun kuin astetta zenimpään makusteluunkin.

Fiskarsin Villi Vehnä

Vaaleaa, suht vähävaahtoista ja kevyen utuista olutta. Tuoksu on hieno! Raikas, pirteä ja hieman funky. Mukava appelsiinisuus nousee hyvin esiin, on myös kevyttä sitrusta, hedelmäestereitä ja mausteisuutta. Mutta myös kirpeää, tallimaista ja vingrettemäistä vaikuttavuutta.

Suussa olut käynnistää kesän etuajassa. Todella pirtsakka, sopivan kirpeä ja villin oloinen vehnäolut. Appelsiinin kuorta, hentoa sitrusta ja lopussa mausteisuutta. Keskivaiheilta löytyy kukkaisuutta, taustalla tallia ja vaalea hedelmäisyys nostaa esiin hiivan taikoja. No nyt on kyllä just eikä melkein, kun kesäkauden suosikkia aletaan valitsemaan.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti