keskiviikko 19. huhtikuuta 2023

HIISI Homunculus Lupus

HIISI Homunculus Lupus

  • Tyyli: Double IPA
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi

Alkon huhtikuinen erikoiserä keskittyi pienpanimoidemme tuotoksiin ja mukaan lauteille nousivat myös Hiisin huru-ukot purevalta kalskahtaneen Homunculus Lupus Double IPAn voimin. Tällainen yksinkertaisempi oluen ihmettelijä vetää nimestä ja tyylistä melko suoran jatkumoviivan jo kulttioluen asemaan nousseen Humulus Lupuksen suuntaan.

Katsoin toki vielä varmuuden vakuudeksi selainpohjaisesta hakukoneesta ja kaksoisolentoonhan tuo nimikin näkyy viittaavan. Jäljillä siis oltiin, mutta ehkä tuo painauma oli lopulta aika ilmiselvä jäljestettävä muutenkin. Rehtiä ja napakkaa dipattelua lienee siis tarjolla. Ja on muuten myös gluteenitonta.

Tarkkasilmäisemmät huomasivatkin, että Homunculusta on ollut tarjolla jo olutvuonna 2017 eli täysin uudesta tuotteesta ei ole kysymys. Ensijulkaisu on mennyt itseltäni ohi, mutta tuohon aikaanhan hiisiläisiltä tuli paljonkin nimikkeitä ravintolamyyntiin, mitä en ennättänyt ihmettelemään. Uusintapainos antaa näin hitaammallekin mahdollisuuden ja se sauma kannattaa kyllä käyttää.

Hukka huppuun nuppua kasaa //

Humalaa pataan kiikuttaa //

Kuka meidän mieltä ajaa //

Mikä meitä liikuttaa //

Peto päättää silmäin takaa //

Pikku-hukka ohjastaa //

Homunculus Lupus on 8,0-prosenttinen ja 61 IBUn voimalla rouskaiseva tupla IPA, josta löytyy ”takavuosilta” tuttua karamellisuutta ja sen ylle levittäytyvää greippisyyden, havuisuuden sekä kevyen mausteisuuden tunnelmointia. Peräkärry on kytketty, makumatka voi alkaa.

HIISI Homunculus Lupus

Sameahko, vaalean meripihkainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa hyvää greippisyyttä, hieman havujakin. Taustalla karamellista maltaisuutta ja kevyttä mausteisuutta.

Maku on hieno. Soljuva suutuntuma lainehtii vasten karamellimaltaista runkoa, jonka ylle nousee lopussa täyteen loistoonsa korostautuva greippisyyden aalto. Napakka lopetus kruunaantuu havuisuuden ja kevyen mausteisuuden myötä, mutta greippisyys on humalkirjon pääväri. Hyvää tekemistä Hiisin väeltä.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti