perjantai 11. elokuuta 2023

Fiskarsin Risukka Riesling Sour

Fiskarsin Risukka Riesling Sour

Fiskarsin Panimon pikkutölkkejä osuu silmiin suhteellisen harvoin, mutta Risukka Riesling Sourin nappasin kesällä testiin heti ensispottaamisella. Noita Wineryn kanssa yhteistyössä tehty raikas ja pirskahteleva kesäsour hyödyntää nimensä mukaisesti noitalaisten tuoreita riesling-rypäleitä ja -mehua.

Pilsnermaltaan ja kauran varaan rakennetun oluen Hallertau Blanc -humalointi tukee rypäleiden viinimäistä sävykkyyttä. Olut on käytetty sekä kveik-hiivalla että rypäleiden omilla villihiivoilla. Kokonaisuutena hyvin onnistunut ja tyylikäs ”viinisour”.

Fiskarsin Risukka Riesling Sour

Vaaleankeltainen, kevytvaahtoinen olut. Tuoksu on kirpsakan valkoviinimäinen, sitrusvivahteinen ja kevyelti hedelmäinen.

Maku on mainio. Hyvin odotusten mukainen ja kesäinen. Kirpeää sitruksisuutta, selkeää valkoviinimäisyyttä. Mukavan kuiva, pirskahteleva ja raikas. Jälkimaussa sitruksisen viinimäisyyden lisäksi aprikoosin kuorta ja muutakin kevythedelmäisyyttä. Ei silti liian viinimäinen, tunnistaa mallasjuomaksi. Tämä on kehu. Toimii hienosti.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti