torstai 24. elokuuta 2023

Monkish Pokemonk

Monkish Pokemonk

Arkivelvoitteiden keskellä tarjoutui tilaisuus lyhyehkölle iltakävelylle pääkaupunkimme kaduilla. Ateneuminkujalla oli Internet-tietojen mukaan tarjolla hypemehuja jos jonkinlaisia, joten askelten suunta kääntyi luontevasti näitä apajia kohden.

Kaapissa olisi ollut useampikin purkki nyt Euro-alueen verkkokauppatarjonnassakin vilahtaneen Trilliumin tavaraa, mutta päädyin tällä kertaa pienempään annoskokoon hanasta löytyneen Monkishin voimin. Nimekkäitä tekijöitä kumpainenkin, eipä olisi joku vuosi sitten tällaista tilannetta voinut päissään kuvitella.

Hauskasti nimetty Pokemonk on 8,6-pronsettinen tupla-IPA, jossa painoarvoa on ladattu kuivahumaloinnin (DDH) puolelle. Lavatunnelmasta vastaa Citra ja kyllähän tässä on sitä kaikkea yllinkyllin, mitä sumukaljan troppikin sameuksiin tulee. Hype on kovaa, mutta myös perusteltua…

Monkish Pokemonk

Sameaa on, varsin tuhdin näköinen kokonaisuus. Tuoksu on kypsän ja tuoreen trooppinen, oikein kunnon nektaria.

Makumaailma tarjoilee kypsää nektariinia, runsasta ja tuoretta mandariininkuorta, aprikoosia ja limeä. Hienoisen dänkkinen, lopussa karheamman sitrusvetoinen, jälkimaussa lämmittävämpi ja passionmainen. Sitruksisuus vahvasti esillä jälkimaussakin. Todella runsasmakuinen ja ihastuttava mehukalja. Tässä on toki silkan mehuisuuden lisäksi kunnolla ryhtiä ja tarttumapintaa.

Kyllähän nämä Ameriikan mehut hyviä on.

Pisteet: 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti