torstai 31. elokuuta 2023

Rothaus Schwarzwald Zäpfle Naturtrüb

Rothaus Schwarzwald Zäpfle Naturtrüb

Mainion mallasjuomavalmistajan Rothausin 225-vuotisjuhlaolut Schwarzwald Zäpfle tuli kesälomalla tutuksi parin pullolisen mitalta ja täytyy kyllä myöntää, että enemmällekin olisi ollut tilausta. Erinomaiseksi lagerjuomaksi havaittu juhlaolut on suodattamaton, 5,1-prosenttinen kenties kellerbieriksi parhaiten tunnustautuva kokonaisuus. Se on humaloitu Tettnangerilla ja Hallertauerilla.

Vaalea ja samea olut tarjoilee lajiin sopivalla tavalla makujen runsautta, maltaan pehmeyttä ja kukkean hedelmäistä humalantunnelmointia napakammalla yrttisyydellä korostettuna. Taidonnäyte on samaan aikaan myös virkistävä ja raikas. Laatutyötä.

Rothaus Schwarzwald Zäpfle Naturtrüb

Samea, kauniin vaaleankeltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on aromaattisen kukkainen, kevyen sitruksinen, runsaammin yrttinen ja hivenen hedelmäinen.

Maku on erinomainen. Aromaattinen tunnelma täydentyy pehmeällä ja vaalealla maltaisuudella. Yrttinen, kukkainen ja kevyen hedelmäinen, takana hieman pirskahtelevan sitruksinenkin humalointi on tosiaan aromaattisempaa kuin katkeraa. Pehmeä ja samaan aikaan kepeä lagerosaamisen taidonnäyte. Takuuvarmaa Rothausia.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti