torstai 17. elokuuta 2023

Pramia Lager

Pramia Lager

  • Tyyli: Helles
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Pramia, Kurikka, Suomi

Pramiahan tunnetaan pitkälti Kaatoryypyistä, monenkirjavista likööreistä ja booleista, mutta Kurikassapa on tehtailtu jo useamman hetken verran myös olutta ja sahtiakin. Jälkimmäistä näkyy olevan saatavilla vain panimokaupasta, joten sen maistamiseen voi mennä tovi jos toinenkin.

Sahdin sijaan ensimaistoon pääsikin siis 0,75-litraiseen muovipulloon pakattu Pramia Lager, jota löytyi joku hetki sitten Seppälän Citymarketin oluthyllystä. Oluesta näkee olevan myös vahvampi Vahva Lager, jota ei kuitenkaan ole vastaan tullut.

Suureksi makuelämykseksi ensikohtaamista ei voi nimittää ja mietinkin lasini ääressä, koska viimeksi on tullut näin pahvinen lager vastaan. Pullonkyljen päiväyksiä ei tullut valitettavasti painettua mieleen, mutta kovin vaatimaton kokemus tämä joka tapauksessa oli…

Samallapa havahduin siihenkin, että Kurikasta on kaikessa hiljaisuudessa kasvanut kahden pienpanimon kunta, kun Härmän Ratinkin panimohommat siirrettiin vanhan lakkitehtaan tiloihin pitäjän pohjoispuolelle. Veikkaisin, että tieto yllätti muutkin kuin Mietaan...

Pramia Lager

Vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on raikas. Lähinnä vaalean maltainen ja yrttinen.

Maku on kaksijakoinen. Alun heleän hellesmäinen iloittelu kääntyy melko pahviseen jälkimakuun. Ensisuullinen tarjoilee vaaleaa, kepeää mutta hieman pehmeää mallasta yhdessä yrttisen humalan kanssa. Alta kuitenkin nousee märän pahvinen, tunkea tuulahdus, minkä myötä jatkonautinnolle ei ole mielekkäitä edellytyksiä. Melko kehnohan tämä suoraan sanoen on.

Pisteet: 22/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti