tiistai 3. lokakuuta 2023

Brauerei Wagner Lagerbier Ungespundet

Brauerei Wagner Lagerbier Ungespundet

Bambergin kupeessa sijaitsevaan Memmelsdorfiin kuuluvan Merkendorfin pikkukylän panimoylpeys Brauerei Wagner on jälleen yksi ennalta maistamaton toimija Frankenin alueen mallasjuomavainioilta. Noin yhdeksänsadan asukkaan pikkukylän oltavat vaikuttavat vallan kylläisiltä, mitä mallasjuomatarjontaan tulee, sillä Wagnerin lisäksi sieltä löytyy myös toinen panimo, Brauerei Hummel. Ihan leppoisan oloinen pikkupaikka, mitä Google Mapsista vilkuilin. Hummelin Maibock minulla odotteleekin jo maistoaan eli tähän kylään palataan jutuissa vielä myöhempänä.

Nyt esittelyssä oleva Wagnerin erinomainen ja heleän vaalea kellerbier on hyvin pehmeälinjaista, mitä nimen loppuosan Ungespundet -termikin jo viitoittaa. Ungespundet kääntyy paitsi suodattamattomaksi, viittaa se myös perinteiseen tapaan käyttää oluen käymis- ja tarjoiluastiana tulppaamatonta tynnyriä, josta hiilidioksidi pääsee suljettua systeemiä vapaammin karkaamaan. Molempien käännösten lopputulemana on pehmeä ja miellyttävä mallasjuomanautinto, josta Wagerin olut on mainio esimerkki.

Brauerei Wagner Lagerbier Ungespundet

Vaaleankeltainen, kutsuvan näköinen lagerolut valkealla vaahdolla. Ei juurikaan niin utuinen, kuin ehkä U-kellerbieriltä odottelin. Tuoksu sen sijaan on taattua laatua ja takuuvarmaa menoa. Se on viljavan maltainen, samalla hyvin pehmyt ja yrttinen, ehkä aromiltaan hieman kukkainenkin.

Maku on oikein miellyttävä. Pehmeä, vaalean viljava maltaisuus luo hyvän pohjan mukavan runsasmakuiselle, mutta lagertapaan helposti kumottavalle oluelle. Läpi maun matkassa kulkeva yrttinen, lopussa keskirunsaan katkeraksi kääntyvä yrttisyys saa parikseen kevyemmän, selvästi aromikkaamman kukkaisuuden. Hienoa kelleriä, oikein kesäistä menoa muhevan runsaalla makumaailmalla tarjoiltuna. 

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti