Brauhaus Faust on Rein-Main -alueen vanhin panimo. Sen historia alkaa vuodesta 1654, jolloin Kilian Francois Mathieu Servantaine perusti paikalle Löwenbrauerein. Faustien käsiin panimo päätyi 1800-luvun lopulla Johann Adalbert Faustin tultua panimomestariksi. Kaksikymmentä vuotta työskenneltyään Faust hankki panimon osakekannan omistukseensa ja siirsi sen ajanmyötä suvussa eteenpäin. Faustien jo neljännessä polvessa kulkeva aikakausi on jatkunut katkeamattomana tähän päivään aina vuodesta 1895 saakka.
Nappasin joku aika sitten lasiini parit varsin mainiot germaanityylit testiin. Suosikkijuomani tumma doppelbock taittuu panimolta mitä oivallisimmalla tapaa, eikä heleämmälle Hefeweizenillekään voi kuin suositukset antaa. Doppelbock on mukavan tummapiirteinen, hennon paahteinen limppuisen maltainen. Vehnänen sen sijaan nojaa pitkälti hedelmäiseen ja kukkeaan tyylisuuntaan eli välttelee tällä kertaa perusbanaanisia sävymaailmoja.
Faust DoppelbockDoppelbock / 7,5% Brauhaus Faust, Miltenberg, Saksa |
Kastanjanruskea olut kepeällä vaahdolla. Tuoksu on hyvin
mallasvetoinen, miellyttävä, imeltyneen ruislimppuinen.
Makumaailma on runsas, tuhdin maltainen, kevyen paahteinen ja runsaamman
limppuinen. Imeltynyt, hieman mausteinen tunnelma on hyvin syksyinen ja
täydentyy lopun yrttisellä katkerolla. Erinomainen Doppelbock.
Pisteet: 38/50
Faust Weizen HellHefeweizen / 4,9% |
Maku on runsas ja mainio. Kuivahko tunnelma tarjoilee vehnävää pyöreyttä, sekä hieman olkista taustakaikua. Hedelmäinen, lopussa mausteinen ja hieman kukkainen. Ei banaania, ei selkeää neilikkaisuutta, vaikka jotain yrttisyyttä onkin. Oikeinkin kelpo hefe
Pisteet: 37/50
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti